Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. prosinca 2019.
Talijanska policija u akciji

foto/video Pogledajte unutrašnjost mafijaških vila u Rimu: Policija je provalila u kuće moćnog klana i otkrila nepodnošljive količine kiča

foto: talijanska policija
foto: talijanska policija
Autor:
Objavljeno: 22. studeni 2018. u 9:31 2018-11-22T09:31:11+01:00

Talijanska policija pustila je snimke i fotografije iz mafijaških vila, na kojima možemo uočiti kakav ukus njeguje talijanski mafijaški klan Casamonica.

Policija je u Rimu zaplijenila osam luksuznih vila u vlasništvu najozloglašenijeg rimskog kriminalnog klana, kojeg nazivaju Casamonica. Te vile izgrađene su bespravno, a u policijskoj "provali" u ova mafijaška gnijezda sudjelovalo je čak 800 policajaca.

Gradonačelnica Rima Virginia Elena Raggi rekla je da će bespravno izgrađene mafijaške vile biti srušene do kraja ove godine, a dan kad je u njih nahrupila policija nazvala je povijesnim dabnom za Rim i sve Rimljane.

- Prekidamo višegodišnju nezakonitu gradnju i šaljemo snažnu poruku klanu Casamonica, rekla je gradonačelnica Rima.

Neke od vila, ustvrdila je, izgrađene su na zaštićenim područjima od arheološkog interesa, dok su neke ušle čak i u obuhvat povijesnog akvadukta iz 16. stoljeća.

Zamjenik premijera iz stranke krajnje desnice Mateo Salvini obećao je da će se pridružiti akciji kada počne rušenje mafijaških vila.

- Zabava je gotova, rekao je on.

Talijanska policija pustila je snimke i fotografije iz mafijaških vila, na kojima možemo uočiti kakav ukus njeguje talijanski mafijaški klan Casamonica.

Kako se čini, mafijaši vole mramor, različite kičaste figurice i jednako kičasto uređenje interijera svojih gnijezda.

POGLEDAJTE VIDEO I FOTOGRAFIJE

1

2

4

5

6

7

8

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.