Proboden na ulici

Objavljena uznemirujuća snimka trenutka napada nožem na kandidata za predsjednika u Brazilu

Hina

Screenshot Twitter

Screenshot Twitter

»Dobro je, ima šest šavova. Namjera je bila ubiti ga, nož je išao ravno prema srcu ali je to vidio sekundu prije, izmaknuo se i spasio«, rekao je sin kandidata Flavio Bolsonaro za televiziju Globo News

Jair Bolsonaro, kandidat krajnje desnice na brazilskim predsjedničkim izborima idućeg mjeseca, ranjen je u četvrtak u napadu nožem, izvijestili su brazilski mediji. Bolsonaro, koji vodi u svim predizbornim anketama, napadnut je na predizbornom skupu u gradu Juiz de Fora na jugu zemlje, izvijestili su mediji. Njegov sin je na Twitteru objavio kako je uboden u jetru, pluća i crijeva ali da sada izgleda da mu je stanje stabilno.

List Folha de S.Paulo je ranije izvijestio da je Bolsonaru operirana jetra, a glasnogovornica bolnice u Juiz de Fori je agenciji Reuters potvrdila da je operiran ali nije navela pojedinosti.


Na snimci objavljenoj na društvenim mrežama vidi se kako Bolsonara s bolnim izrazom lica iznose njegovi podržavatelji.


Policija je potvrdila da je kandidat ranjen, a mediji su izvijestili kako se vjeruje da rane nisu ozbiljne.




»Dobro je, ima šest šavova. Namjera je bila ubiti ga, nož je išao ravno prema srcu ali je to vidio sekundu prije, izmaknuo se i spasio«, rekao je sin kandidata Flavio Bolsonaro za televiziju Globo News.


Napadač je uhićen.


Reuters


Reuters



Zastupnik krajnje desnice Jair Bolsonaro nadmoćno vodi u anketama za prvi krug predsjedničkih izbora koji se 7. listopada održava u Brazilu, pokazuje prva anketa nakon poništenja kandidature bivšeg predsjednika Lule koji je sve dosad bio glavni favorit.


Bolsonara, velikog štovatelja vojne diktature (1964 – 85), sklonog rasističkim ispadima te homofobnim izjavama i izjavama protiv žena, u drugom krugu će ipak lako potući gotovo svi njegovi protivnici, pokazuje anketa koju je u srijedu kasno navečer objavio institut Ibope.


Po anketama Jair Bolsonaro, koji se hvalio da će »pobijediti već u prvom krugu«, u prvom krugu dobiva 22 posto glasova, a sredinom kolovoza ankete su mu davale 20 posto. Predviđa se da će biti poražen u drugom krugu, a Lulu će, bude li ovaj konačno izbačen iz utrke, najvjerojatnije zamijeniti kandidat ljevice Fernando Haddad.