Nevjerojatna priča

OTET 7 GODINA Dječak koji je nestao 2011. pronađen kako luta ulicama: ‘Uspio sam im pobjeći…’

P. N.

Foto Timmothy James Pitzen - Little Boy Lost / Facebook

Foto Timmothy James Pitzen - Little Boy Lost / Facebook



14-godišnji dječak koji je lutao ulicama Newporta u američkoj državi Kentucky kazao je policiji da je Timmothy Pitzen, dječak iz Aurore u Illinoisu koji je netragom nestao 2011. kad je njegova majka počinila samoubojstvo, prenosi Jutarnji.


Dječak je kazao policajcima da je uspio pobjeći od dvojice otmičara koji su ga držali zatočenog 7 godina. U posljednje vrijeme, kako prenosi Daily Mail, držali su ga u motelu Red Roof Inn, po svemu sudeći u Cincinnatiju u državi Ohio. Dječak je iskoristio prvu priliku za bijeg i trčao koliko su ga noge nosile, dva sata bez prestanka. Tako je prešao most i državnu granicu te ušao u Newport u Kentuckyju.


Mještani koji žive u okolici mjesta gdje je pronađen 14-godišnjak ispričali su da mu je lice bilo natučeno i da se doima “veoma uplašeno i uznemireno”.




Dječak je policiji dao detaljan opis navodnih otmičara koji su ga držali sedam godina. Po njegovom opisu, radi se o dvojici nabildanih bijelaca, od kojih je jedan imao crnu kovrčavu kosu i tetovažu paukove mreže na vratu, a drugi je bio nizak i imao je tetovažu zmije na ramenu.


Otmičari su vozili novi bijeli Fordov SUV s registracijskim oznaka Wisconsina. Nakon razgovora s policijom, odveden je u dječju bolnicu.


Policija u njegovoj rodnoj Aurori službeno još nije sigurna radi li se doista o Timmothyju Pitzenu. “Još ne znamo je li to prijevara. Očito, svi se nadaju, ali moramo biti izrazito podozrivi”, kazao je u srijedu policijski narednik Bill Rowley.


immothy je nestao 11. svibnja 2011. Njegov otac je tog jutra odvezao 6-godišnjaka u školu, ali ga je nešto kasnije došla pokupiti njegova tada 43-godišnja majka, Amy Fry-Pitzen, koja je kazala da mora mališana odvesti kući zbog hitnog slučaja u obitelji. Amy Fry-Pitzen odvela je tada Timmothyja na trodnevni odmor, posjetili su zoološki vrt i nekoliko vodenih parkova, a nakon toga je pronađena mrtva u motelu u Rockfordu.


Policija je tada zabilježila da se ona na recepciji registrirala sama, bez sina. Obdukcijom je potvrđeno da je počinila samoubojstvo rezanjem žila. Netom prije samoubojstva Timothyjeva baka Alana Anderson primila je poruku od Amy, u kojoj je pisalo: “Odvela sam ga na sigurno. Bit će dobro zbrinut i poručuje da te voli. Molim te znaj da nema ničega što bi mogla napraviti ili učiniti da se predomislim.”


Kako prenosi Daily Mail, Timmothyjev otac James je kazao da su supruga i on u to vrijeme imali bračnih problema, ali kaže da je bio šokiran viješću o njenom samoubojstvu. Nekoliko sati prije samoubojstva Amy ga je nazvala i kazala mu: “Timmothy je dobro. Timmothy pripada meni. Timmothy i ja ćemo biti dobro. Timmothy je na sigurnom.”


“Definitivno se borila s demonima, i oni su na koncu pobijedili”, kazao je i dodao da je znao da Timmothy mora biti živ negdje, te da njegova supruga nikada ne bi učinila ništa da našteti njihovom sinu.


“Svakoga dana sam ustajao i gledao telefon i čekao da detektivi nazovu i kažu – hej, pronašli smo Timmothyja. Bit će to veličanstven dan kada dođe doma. Ne mogu čekati. Bit će to sreća. Plakat ću puno. Plakat ću puno kada dođe doma”, kazao je James Pitzen.