Montaža

Novi napad: Trump na Twitteru objavio video na kojem golf lopticom pogađa Hillary Clinton

Hina

Reuters

Reuters

»Fantastičan golf udarac Donalda Trumpa #NepoštenaHillary«, stoji u objavi američkog predsjednika koji je prošle srijede u nizu objava izravno napao svoju bivšu rivalku



 Američki predsjednik Donald Trump u nedjelju je na svom Twitter profilu prenio objavu na kojoj golf lopticom pogađa Hillary Clinton, svoju bivšu rivalku na predsjedničkim izborima iz redova demokrata, koja od udarca pada pri ukrcavanju na zrakoplov.


Clinton je ponovno tema Trumpovih objava na Twitteru zbog nedavne promocije knjige »Što se dogodilo« u kojoj se osvrće na predsjedničku kampanju 2016.


Na videu kojeg je Trump prenio vidi se kako on golf palicom ispucava lopticu koja zatim pogađa bivšu državnu tajnicu Clinton u leđa dok se ukrcava u zrakoplov. Originalni video Clinton je iz 2011., kad je ona stvarno pala na ulazu u letjelicu.»Fantastičan golf udarac Donalda Trumpa #NepoštenaHillary«, stoji u objavi američkog predsjednika koji je prošle srijede u nizu objava izravno napao svoju bivšu rivalku. »Nepoštena Hillary Clinton optužuje svakog (i svašta) osim sebe za izborni poraz. Izgubila je u debatama i izgubila je smjer!«, napisao je Trump.»Jadnici su se vratili da joj ne bi davali mira. Jasno i glasno su izrazili svoje osjećaje. Ona je potrošlia velik novac, ali na kraju nije imala igru!«, dodao je američki čelnik, aludirajući na izjavu Clinton u rujnu prošle godine da su Trumpovi pristaše »košara jadnika«.

Glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders je kasnije u srijedu rekla da Clinton stvara »lažne prikaze« u objavljenoj knjizi. Demokratkinja u njoj priznaje osobne greške tijekom kampanje, no zauzima i žestok stav prema faktorima koji su doveli do Trumpove pobjede, poput navodnog miješanja Rusije u izbore ili odluke bivšeg direktora FBI-ja Jamesa Comeya da objavi kako se Clinton istražuje oko slučaja elektroničke pošte.