Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 22° 26° 2
24. svibnja 2018.
What Happened

Memoari Hillary Clinton na vrhu Amazonove liste najprodavanijih knjiga

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 12. rujan 2017. u 21:36 2017-09-12T21:36:34+02:00

 Memoari Hillary Clinton koji govore o njenoj neuspjeloj kampanji za predsjednicu SAD-a našli su se u utorak, odmah nakon puštanja u prodaju u SAD-u, na vrhu Amazonove liste najprodavanijih knjiga.

Hillary Clinton u knjizi »What Happened« (»Što se dogodilo«) piše o ključnim trenucima kampanje, uključujući odluku tadašnjeg ravnatelja FBI-ja Jamesa Comeya da ponovno otvori istragu o njenom korištenju privatnog servera za elektroničku poštu dok je bila državna tajnica, što je, vjeruje, oduzelo zamah njenoj kampanji i stajalo je gubitka izbora.
Clinton je promovorajući knjigu u razgovorima s medijima istaknula da se više neće kandidirati ali da vjeruje da su Sjedinjene Države »izložene riziku« te da mora nastaviti govoriti i nakon što je poražena od Donalda Trumpa na izborima u studenom prošle godine.

»Nikamo ne idem. Imam iskustva, imam uvid, imam ožiljke koji mislim da mi daju ne samo pravo, nego i odgovornost da govorim«, rekla je Clinton u utorak za Nacionalni javni radio u razgovoru u kojem je oštro kritizirala Trumpa za postupanje u odnosima s Rusijom i Sjevernom Korejom.
U knjizi od 500 stranica Clinton opisuje tijek kampanje i traži razloge poraza, koje je raspodijelila i na rusko uplitanje, lažne vijesti, svoj spol, medije, demokratskog protukandidata Sandersa i druge. Priznaje također da poraz nije očekivala.
Trumpa opisuje kao čovjeka punog neprijateljstva, među ostalim i spram suprotnog spola, koji je vodio »rat protiv istine« te sasvim nepripremljenog za položaj koji je osvojio.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka