Drugi susret

Kim Jong Un doputovao u Hanoi na summit s Trumpom. Nosi odijelo poput Mao Ce-tunga

Hina

Reuters

Reuters

U vijetnamskoj prijestolnici se u srijedu i u četvrtak održava novi susret sjevernokorejskog čelnika i američkog predsjednika koji se nada denuklearizaciji Pjongjanga, premda je rekao da je svjestan da će za to trebati vremena



Sjevernokorejski čelnik Kim Jong-un u utorak je doputovao u Hanoi gdje ga je dočekalo oduševljeno mnoštvo i drakonske mjere sigurnosti i gdje će se drugi put sastati na vrhu s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom kako bi konkretizirali uvelike simboličnu izjavu s prethodnog summita u Singapuru.


U vijetnamskoj prijestolnici se u srijedu i u četvrtak održava novi susret sjevernokorejskog čelnika i američkog predsjednika koji se nada denuklearizaciji Pjongjanga, premda je rekao da je svjestan da će za to trebati vremena.


Kim Jong-un koji je došao iz Kine, iskrcao se iz svog glasovitog oklopljenog vlaka maslinasto zelene boje u željezničkoj stanici u Dong Dangu, mirnom vijetnamskom gradiću uz granicu, nakon putovanja vlakom od 4.000 km.




Školarci su pozdravljali Kim Jong-una koji je bio u pratnji najbližih suradnika i osobnih čuvara, mašući sjevernokorejskim i vijetnamskim zastavicama.


Prije Kim Jong-una Vijetnam, drugi jednopartijski režim, posjetio je njegov djed Kim Il-sung 1964.


U tradicionalnom odijelu kakvo je nosio Mao Ce-tung, Kim je pozdravio mnoštvo smiješeći se, a zatim se u mercedesu u konvoju uputio u Hanoi.


Američki predsjednik treba predsjedničkim zrakoplovom Air Force Oneom doputovati u Hanoi u utorak navečer.


Donald Trump je na Twitteru objavio da nestrpljivo iščekuje »veoma uspješan summit«.