Tisuće stabala i uspomene

Kći ruskog tajkuna kupila Onassisov otok Skorpios

Hina

Ekaterina Ribolovljeva je otok kupila od unuke poznatog brodovlasnika Athene Onassis Roussel (28), jedine nasljednice. Riječ je o otoku na kojem je Aristotel Onassis oženio Jacqueline Kennedy 1968. Onassis, njegov sin Alexander, koji je u 25. godini poginuo u prometnoj nesreći, i kći Christina pokopani su na otoku



Cijena transakcije nije objavljena a grčki mediji pišu da se radi o vrijednosti većoj od 100 milijuna dolara, te da Ekaterina Ribolovljeva taj otok u Jonskom moru želi pretvoriti u poslovni centar a ne samo u mjesto za odmor. Ona je otok kupila od unuke poznatog brodovlasnika Athene Onassis Roussel (28), jedine nasljednice.


Aristotel Onassis kupio je Skorpios 1963. i otok je pretvorio u mjesto za odmor na kojem je posadio tisuće stabala. Na otoku se 1968. vjenčao s Jacqueline Kennedy. Nakon njegove smrti 1975. godine otok je naslijedila njegova kći Christina, koja je 1988. umrla u 37 godini. Onassis, njegov sin Alexander, koji je u 25. godini poginuo u prometnoj nesreći, i Christina pokopani su na otoku.


Mediji pišu da su ranije otok pokušavali kupiti Bill Gates i Madonna.