Nagli skok

Italija pokrenula istragu o suludim cijenama zaštitnih maski i dezinfekcijskih gelova

Hina

Reuters

Reuters

"Cijena maske na Internetu porasla je s jednog eurocenta na 10 eura, a litrena boca dezinfekcijskog sredstva sa sedam eura u prošlom tjednu na jučerašnjih 39 eura", kazala je Siciliano



MILANO Talijanske vlasti izvijestile su u utorak da su otvorile istragu o naglom skoku cijena zaštitnih maski i dezinfekcijskih gelova nakon pojave koronavirusa na sjeveru zemlje.


“Odlučili smo pokrenuti istragu nakon medijskih izvješća o suludo visokim cijenama po kojima se ti proizvodi prodaju na internetu u posljednja dva dana”, rekla je zamjenica milanskog državnog tužitelja Tiziana Siciliano.


Italija bilježi najveći skok broja zaraženih koronavirusom u Europi, s više od 260 zaraženih i sedam smrtnih slučajeva, uglavnom na sjeveru zemlje.




Mnoge ljekarne navode da im ponestaje zaštitnih maski i dezinfekcijskih gelova za pranje ruku i mnogi su se građani okrenuli Internetu gdje su cijene tih artikala poletjele u nebo.


“Cijena maske na Internetu porasla je s jednog eurocenta na 10 eura, a litrena boca dezinfekcijskog sredstva sa sedam eura u prošlom tjednu na jučerašnjih 39 eura”, kazala je Siciliano.


Policija je pak upozorila na kriminalce koji se predstavIjaju kao zdravstveni inspektori, koristeći lažne isprave kako bi ušli u domove građana i krali novac ili druge dragocjenosti.