Propali im planovi

Irski HDZ otkazao blagdansko druženje zbog salvi prijetnji: ”Objavite koji pub da znamo gdje molotovljeva poslat”

P. N.

Vaše traženje potpore među irskim prognanicima koje ste sami tamo otjerali je kao da obiteljski nasilnik žica glasove u sigurnoj kući. Nema tog kruga pakla koji bi adekvatno kaznio nakaradne spodobe poput vas, stoji u jednom komentaru

”Kao što vjerojatno znate, bili smo prisiljeni otkazati druženje zakazano za ovaj vikend. Razlog je niz ozbiljnih prijetnji koje smo primili u naš inbox.U našim objavama nikad nismo poticali nasilje, cilj nam je bio i biti će druženje Hrvata u Dublinu. Sretni vam nadolazeći blagdani”, piše u posljednjem postu na Facebook profilu HDZ-a Irska, koji pokušava okupljati političke simpatizere iz redova onih koji su Hrvatsku napustili trbuhom za kruhom.

Već nakon što su objavili da žele organizirati okupljanje u dublinskom pubu uslijedila je prva lavina negativnih reakcija hrvatskih iseljenika i salva uvreda na Facebooku.


– Odlučili smo organizirati zadnje okupljanje prije nego će većina nas ići na zaslužene zimske praznike. Znači, 15. prosinca (subota) imat ćemo popodnevno druženje kao i do sada, u jednom od Dublinskih pubova. Točnu lokaciju javimo naknadno, objavili su na Facebooku.


“Irski hrvati i Hrvatice” u svojim komentarima nisu krili kakve osjećaje iz domovine nose prema HDZ-u. 




– Bagro partijska. Vi zlotvori nemate ni truna obraza. Vaše traženje potpore među irskim prognanicima koje ste sami tamo otjerali je kao da obiteljski nasilnik žica glasove u sigurnoj kući. Nema tog kruga pakla koji bi adekvatno kaznio nakaradne spodobe poput vas, stoji u jednom takvom komentaru, a ni drugi nisu ništa bolji za irski HDZ.


Tako u jednom komentaru stoji:”Ajde objavite koji pub pa da znamo gdje molotovljeva poslat. On je čovjek za vas gori od želje da vas vidi.”