Ponovili

Iran neće dopustiti inspekciju svojih vojnih postrojenja

Hina

Reuters

Reuters



 Iran je ponovio u utorak da ne namjerava dopustiti inspekciju svojih vojnih postrojenja, ocjenjujući da taj tip posjeta nije predviđen sporazumom o njegovom nuklearnom programu sklopljenim s velikim silama.


»Ono što je spominjano glede inspekcija naših vojnih postrojenja koje su svrstane u vojnu tajnu, predstavlja izraz snova« nekih, kazao je u utorak glasnogovornik iranske vlade Bagher Nobakht.


»Ne prihvaćamo ništa od strane Amerikanaca što bi bilo izvan okvira, posebno posjete našim vojnim postrojenjima«, dodao je on na konferenciji za tisak.Ali Akbar Velayati, savjetnik za vanjske poslove vrhovnog vođe Alija Hameneija, dodao je u tom smislu kako su izjave nove američke administracije o eventualnom posjetu vojnih postrojenja »namijenjene američkom javnom mnijenju«. Iran »neće nikada dopustiti Amerikancima ili drugima da posjete vojna postrojenja koja predstavljaju važan, osjetljiv i strateški dio mehanizma nacionalne sigurnosti«, kazao je on na državnoj televiziji.»Amerikanci mogu u grob ponijeti san o posjetu naših vojnih postrojenja pod izgovorom« sporazuma o nuklearnom programu ili drugog, dodao je Velayati.