Glavni osumnjičenik

IMA DOSJE, POD OPTUŽBOM JE ZA SILOVANJE Uhićen napadač iz Utrechta, a motiv bi mogli biti i “obiteljski razlozi”

Hina

foto: REUTERS

foto: REUTERS

Kako javlja televizija NOS, osumnjičeni ima poduži policijski dosje i bio je, među ostalim, osuđen za pokušaj ubojstva. Trenutačno je optužen za silovanje.



UTRECHT – Osumnjičeni napadač iz Utrechta, koji je ubio tri i ranio pet osoba u tramvaju u tom nizozemskom gradu, uhićen je u popodnevnim satima, objavio je NOS News a prenose agencije koje pišu i da je moguće da iza napada stoje “obiteljski razlozi”.


“Glavni osumnjičenik je uhićen”, rekao je šef policije u Utrechtu Rob van Bree na konferenciji za novinare.


Vlasti su ranije objavile da traže 37-godišnjeg Gokmena Tanisa turskog podrijetla i objavile su njegovu fotografiju.




Državni odvjetnik rekao je da bi motiv napada u Utrechtu mogli biti “obiteljski razlozi”.


To je ranije objavila i turska agencija Anadolija koja je napisala da je Tanis pucao na svoju rođakinju iz “obiteljskih razloga”, a zatim je zapucao na druge kada su njoj priskočili u pomoć.


Policija je najprije objavila da se razmatra mogući teroristički motiv napada, a kasnije je priopćeno da se istražuje i osobni motiv.


Kako javlja televizija NOS, osumnjičeni ima poduži policijski dosje i bio je, među ostalim, osuđen za pokušaj ubojstva. Trenutačno je optužen za silovanje.


Protuteroristička agencija NCTV navodi da ne može isključiti da je u pozadini tog napada terorizam.


Najviša razina opasnosti od terorističke prijetnje u pokrajini Utrecht ukinuta je nakon uhićenja, a već je ranije ukinuto upozorenje građanima Utrechta da ne izlaze iz kuća.


Uhićen napadač iz Utrechta, motiv bi mogli biti i “obiteljski razlozi”UTRECHT – Osumnjičeni napadač iz Utrechta, koji je ubio tri i ranio pet osoba u tramvaju u tom nizozemskom gradu, uhićen je u ponedjeljak popodne, objavio je NOS News a prenose agencije koje pišu i da je moguće da iza napada stoje “obiteljski razlozi”.“Glavni osumnjičenik je uhićen”, rekao je šef policije u Utrechtu Rob van Bree na konferenciji za novinare.Vlasti su ranije objavile da traže 37-godišnjeg Gokmena Tanisa turskog podrijetla i objavile su njegovu fotografiju.Državni odvjetnik rekao je da bi motiv napada u Utrechtu mogli biti “obiteljski razlozi”.To je ranije objavila i turska agencija Anadolija koja je napisala da je Tanis pucao na svoju rođakinju iz “obiteljskih razloga”, a zatim je zapucao na druge kada su njoj priskočili u pomoć.Policija je najprije objavila da se razmatra mogući teroristički motiv napada, a kasnije je priopćeno da se istražuje i osobni motiv.Kako javlja televizija NOS, osumnjičeni ima poduži policijski dosje i bio je, među ostalim, osuđen za pokušaj ubojstva. Trenutačno je optužen za silovanje. Protuteroristička agencija NCTV navodi da ne može isključiti da je u pozadini tog napada terorizam. Najviša razina opasnosti od terorističke prijetnje u pokrajini Utrecht ukinuta je nakon uhićenja, a već je ranije ukinuto upozorenje građanima Utrechta da ne izlaze iz kuća.