Prizemljeni

Evakuacija u zračnoj luci u Frankfurtu: tisuće putnika na čekanju, stopirano bar 39 letova

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Prema informacijama Frankfurter Allgemaine Zeitunga, policija je odlučila zatvoriti ovaj terminal, nakon što je uočeno da je jedna osoba s djetetom uspjela proći mimo sigurnosnih provjera, iskoristivši trenutak nepažnje sigurnosnih službi



FRANFURT/MAIN Dijelovi zračne luke u Frankfurtu evakuirani su u utorak zbog policijske operacije, a ukrcavanje u zrakoplove je zaustavljeno, rekla je njemačka policija.


List Bild navodeći glasnogovornika policije kaže da je neovlaštena osoba prošla sigurnosno područje i nestala, javlja agencija Reuters.


»Policijska operacija odvija se na području A terminala 1 u zračnoj luci Frankfurt«, rekla je policija na Twitteru, prenosi agencija dpa.




Trenutno su zatvorena područja od A do Z terminala 1. Prema informacijama Frankfurter Allgemaine Zeitunga, policija je odlučila zatvoriti ovaj terminal, nakon što je uočeno da je jedna osoba s djetetom uspjela proći mimo sigurnosnih provjera, iskoristivši trenutak nepažnje sigurnosnih službi.



Tisuće putnika čeka na svoje letove, a zasad je stopirano barem 39 letova. U cijeloj frankfurtskoj zračnoj luci tijekom današnjeg dana planirano je ukupno 1.500 letova.


Frankfurtska zračna luka najprometnija je u Njemačkoj sa 64,5 milijuna putnika u 2017.