Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
25. siječnja 2020.
Diplomatski spor

Dačić najavio prosvjednu notu Hrvatskoj zbog napada na Zvezdine vaterpoliste u Splitu: 'To je posljedica antisrpske kampanje'

Srbijanski šef diplomacije kaže kako je ponosan što se tako nešto ne bi dogodilo niti se događa u Srbiji, bez obzira na neslaganja i prijepore koje Srbija ima s Hrvatskom / Reuters
Srbijanski šef diplomacije kaže kako je ponosan što se tako nešto ne bi dogodilo niti se događa u Srbiji, bez obzira na neslaganja i prijepore koje Srbija ima s Hrvatskom / Reuters
Autor:
Objavljeno: 9. veljača 2019. u 21:36 2019-02-09T21:36:05+01:00

Beograd će službeno zatražiti da se otkrije i utvrdi tko su točno počinitelji i zahtijevati da budu kažnjeni, rekao je. No više od toga, naglasio je Dačić, brine takvo ozračje koje se stvara u hrvatskom društvu

BEOGRAD Ministarstvo vanjskih poslova Srbije pripremilo je i uručit će prosvjed Hrvatskoj zbog današnjeg napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, izjavio je u subotu navečer za Radio-televiziju Srbije (RTS) šef diplomacije Ivica Dačić.

To je, nažalost, posljedica jedne antisrpske kampanje i ozračja koje se stvara u društvu, ocijenio je Dačić u večernjem dnevniku RTS-a.

Beograd će službeno zatražiti da se otkrije i utvrdi tko su točno počinitelji i zahtijevati da budu kažnjeni, rekao je.

No više od toga, naglasio je Dačić, brine takvo ozračje koje se stvara u hrvatskom društvu.

Srbijanski šef diplomacije kaže kako je ponosan što se tako nešto ne bi dogodilo niti se događa u Srbiji, bez obzira na neslaganja i prijepore koje Srbija ima s Hrvatskom.

»Zato je odgovornost onih koji nose političku vlast da stvaraju jednu atmosferu koja neće biti poticajna za ovakve šovinističke, pa – na kraju krajeva – i anticivilizacijske postupke«, rekao je Dačić.

Dužnosnici Vaterpolo saveza Srbije (VSS) i Vaterpolo kluba Crvena zvezda najavili su u subotu popodne, poslije današnjeg napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, da će zatražiti pojačane mjere sigurnosti za gostovanja srpskih klubova i vaterpolske reprezentacije u Hrvatskoj u Eurokupu.

Vijest o napadu na splitskoj Rivi među udarnima je u srbijanskim elektroničkim medijima i na portalima.

Utakmica Crvena zvezda– Mornar je zbog napada u subotu otkazana i vaterpolisti Crvene zvede se tijekom večeri vraćaju u Beograd.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.