Robert Časar u bijegu

Bivši direktor Luke Koper legalizirao imovinu unatoč tjeralici

Hina

Neposredno nakon što je Časar izbjegao, kao mjesto gdje se možda sklonio spominjala se Hrvatska, no kasnije se kao kao vjerojatnija destinacija navodila Južna Amerika

Neposredno nakon što je Časar izbjegao, kao mjesto gdje se možda sklonio spominjala se Hrvatska, no kasnije se kao kao vjerojatnija destinacija navodila Južna Amerika

Bivši direktor Luke Koper Robert Časar uspio je preko odvjetnika legalizirati u Portorožu svoju imovinu, koja nije imala potpunu građevinsku dozvolu, iako je prije godinu dana zajedno sa suprugom i djecom pobjegao iz Slovenije koja je za njim raspisala međunarodnu tjeralicu, objavljeno je u srijedu



LJUBLJANA Bivši direktor Luke Koper Robert Časar uspio je preko odvjetnika legalizirati u Portorožu svoju imovinu, koja nije imala potpunu građevinsku dozvolu, iako je prije godinu dana zajedno sa suprugom i djecom pobjegao iz Slovenije koja je za njim raspisala međunarodnu tjeralicu, objavljeno je u srijedu.


Kako je prenijela Slovenska televizija, u općini Piran potvrdili su da je Časar podnio potrebnu dokumentaciju za legalizaciju dva pomoćna objekta, garažu i ljetnu kuhinju te platio komunalne doprinose, čime su ispunjene pretpostavke za legalizaciju njegove imovine.


On je iz zemlje pobjegao lani, neposredno prije izricanja presude kojom je osuđen na 5 godina i 9 mjeseci zatvora zbog korupcije i zloporabe položaja. Kasnije mu se u inozemstvu pridružila cijela obitelj.




Policija je za njim raspisala međunarodnu tjeralicu i obećala novčanu nagradu za informacije o tome gdje bi se mogao nalaziti.


Osim što Časara čeka zatvorska kazna, za štetu koju je, prema sudskoj presudi, nanio koparskoj luci morao bi platiti 680.000 eura.


Neposredno nakon što je izbjegao, kao mjesto gdje se možda sklonio spominjala se Hrvatska, no kasnije se kao kao vjerojatnija destinacija navodila Južna Amerika.