Sajam ITB

“Želite li čuvati zdravlje, dođite na Kvarner”: Odlična promocija regije u Berlinu

Biljana Savić

Foto: I. TOMIĆ

Foto: I. TOMIĆ

Poznato je da njemački gosti čine gotovo trećinu svih ostvarenih noćenja na Kvarneru, no kontinuirane aktivnosti TZ Kvarnera na tom najvažnijem tržištu idu u pravcu zadovoljavanja raznih interesa gostiju, imajući u vidu trendove na tržištu, promjene u životnim stilovima gostiju, kao i to da dolaze nove generacije sa ponešto drugačijim navikama, rekla je Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ Kvarnera



BERLIN Turistička zajednica Kvarnera na berlinskom, najvećem turističkom sajmu na svijetu, predstavila se na samostalnom štandu na kojem su suizlagači bile turističke zajednice otoka Krka, Crikvenice, Raba i Lopara, te tvrtke Jadran Crikvenica, Cresanka – Cres i Jadranka Hoteli – Mali Lošinj. 


Nakon tri godine nastupa na posebnom štandu Kvarnera, iskorak koji je napravljen u četvrtoj godini nastupanja je zakup dodatnog prostora u posebnoj hali, odnosno paviljonu za zdravstveni turizam gdje su predstavnici Klastera zdravstveng turizma Kvarnera upoznali posjetitelje sa sve bogatijom ponudom iz domene zdravstvenih usluga.


TZ Kvarnera sudjelovala je i na konferenciji za novinare u organizaciji Njemačkog zdravstvenog i wellness udruženja i Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera. Održana je prezentacija o pozicioniranju regije Kvarner kao destinacije zdravlja, o razvoju i aktualnoj ponudi zdravstvenog turizma, kao značajnog segmenta turističke ponude Kvarnera. U sklopu prezentacije predstavljena je ponuda Thallassotherapije Opatija, Thallassotherapije Crikvenica, Terma Selce, kao i drugih članova Klastera.




Tom prigodom, ukazano je na brojne benefite koje na zdravlje pruža boravak na Kvarneru, kao i na mogućnosti za razne tretmane, od korištenja klimatskih pogodnosti do aromaterapija, plućnih rehabilitacija i utjecaju na astmatična stanja, te o medicinskim tretmanima u klinikama.


Po završetku konferencije, sudionici su nastavili druženje na štandu Kvarnera, gdje su degustirali vrbničku žlahtinu i domaći sir.



Direktorica TZ Kvarnera dr.sc. Irena Peršić Živadinov, susrela se u Berlinu s brojnim novinarima i partnerima.


– Poznato je da njemački gosti čine gotovo trećinu svih ostvarenih noćenja na Kvarneru, no kontinuirane aktivnosti TZ Kvarnera na tom najvažnijem tržištu idu u pravcu zadovoljavanja raznih interesa gostiju, imajući u vidu trendove na tržištu, promjene u životnim stilovima gostiju, kao i to da dolaze nove generacije sa ponešto drugačijim navikama.


Također, ITB Berlin je dobro mjesto za praćenje ponude konkurencije, jer turističko je tržište iznimno zahtjevno i »živo« u smislu brzih promjena.


No, vesele nas informacije da je booking na njemačkom tržištu vrlo dobar, bolji od prošle godine u istim razdoblju, pa možemo reći da je pred nama još jedna dobra turistička godina.



Trend rasta je kontinuiran, vjerujemo da će i ovaj nastup na ITB Berlin tome doprinijeti, te da će Nijemaca, biti i više od 604.000, koliko ih je na Kvarneru boravilo u 2017. – istaknula je Peršić Živadinov.