Problem nije od jučer

Zbog začepljenog cjevovoda, na raskrižju Zametske i Zvonimirove izašle – fekalije

Ljiljana Hlača

Foto Lj. Hlača

Foto Lj. Hlača



Na nogostupu Zametske ulice kod raskrižja sa Zvonimirovom ulicom, uslijed obilnih kiša svaki put izbijaju fekalije na javnu površinu. Kao dokaz tu je i toaletni papir, kažu građani. Riječ je o problemu koji već neko vrijeme traje.


U komentaru riječkog KD-a Vodovod i kanalizacija stoji da je u ovom slučaju uzrok problema bio u dijelomično začepljenoj kanalizacijskoj cijevi.


– Začepljenje, a time i prekid ispravnog funkcioniranja odvodnje otpadnih voda, u ovom slučaju bio je uzrokovan otpadom koji se ne smije upuštati u sustav javne odvodnje kao što su krpe, higijenski ulošci, pelene ili vlažne maramice. Nažalost, dio građana još uvijek nije svjestan neželjenih posljedica uzrokovanih takvim neodgovornim ponašanjem, stoji u odgovoru ViK-a.




Apeliraju na građane da ne bacaju u WC školjku ništa od spomenutoga, a detalji po toj temi dostupni su i na njihovoj stranici – http://www.kdvik-rijeka.hr/otpadna_voda/savjeti_korisnicima.


Kako smo saznali, po dojavi službe riječkog ViK-a, cjevovod je očišćen, izvršeno je pranje i postupak dezinfekcije dijela površine na kojem je nastupilo izlijevanje mješovite kanalizacije.


– Prilikom idućih jakih kiša pratit će se stanje odvodnje na toj lokaciji te po potrebi izvršiti dodatni zahvati poboljšanja, dalje su naveli u ovom komunalnom poduzeću.