Izgradnja trajala godinu dana

Završeno asfaltiranje rotora na Martinkovcu

Marinko Glavan

Do službenog otvaranja koncem godine rotor će biti otvoren za promet vozila  / Snimio Silvano JEŽINA

Do službenog otvaranja koncem godine rotor će biti otvoren za promet vozila / Snimio Silvano JEŽINA

Tijekom ovoga tjedna bit će postavljena vertikalna i horizontalna prometna signalizacija, nakon čega, prema informacijama iz HC-a, slijedi interni tehnički pregled



RIJEKA Završni radovi na asfaltiranju kružnog raskrižja Martinkovac ovih su dana uzrokovali značajne gužve i čekanja u kolonama na prilazima rotoru iz svih smjerova, no konačno je u subotu asfaltiranje završeno.


Gradnja ovog rotora, čiji su investitor Hrvatske ceste, a izvođač Mikić d.o.o., započela je prije više od godinu dana, a iako je trebala trajati svega pet mjeseci, tek se ovih dana privodi kraju.


Cijeli projekt rotora Martinkovac, vrijedan osam milijuna kuna, proteže se na više od pet godina, koliko su ukupno trajali projektiranje i gradnja, ponajprije zbog rješavanja složenih imovinsko-pravnih odnosa, a potom i zbog teško objašnjivog kašnjenja u dinamici radova.




Tako je, primjerice, samo izgradnja retencije oborinskih voda, s područja naselja Srdoči i Martinkovac, smještene unutar rotora, trajala pola godine, odnosno mjesec dana dulje nego što je bilo predviđeno za izvođenje svih građevinskih radova.


Po završetku asfaltiranja, tijekom ovoga tjedna, bit će postavljena i iscrtana potrebna vertikalna i horizontalna prometna signalizacija, nakon čega, prema infromacijama iz riječke ispostave Hrvatskih cesta, slijedi interni tehnički pregled.


Službeno puštanje rotora u promet bit će tek po završetku Tehničkog pregleda, odnosno koncem godine, no kružni tok na Martinkovcu bit će za to vrijeme u cijelosti otvoren za promet vozila, odmah po završetku svih radova, što će donekle okončati muke vozača koji već godinu dana stoje u kolonama i voze razrovanim gradilištem, jednako kao i stanara okolnih zgrada koji su jednako dugo izloženi buci radnih strojeva i prašini s gradilišta.