Restruktuiranje

Zatvoren Konzumov hipermarket u Tower Centru: Tko će useliti na upražnjenih 5000 kvadrata?

Biljana Savić

Konzumov hipermarket u kojem je bilo 93-oje zaposlenih jučer je, istekom ugovora o zakupu, prestao s radom. Svi zaposlenici prebačeni su na nova radna mjesta u Rijeci i okolici. Još se ne zna koji će trgovački lanac useliti u ispražnjenih 5.000 m2 u vlasništvu tvrtke Coop trgovine i usluge d.o.o.



Nakon 12 godina poslovanja unutar Tower Centra Rijeka, hipermarket Konzum, najveće prodajno mjesto Konzuma u Hrvatskoj, jučer je zatvorio svoja vrata.


– Ugovor o zakupu poslovnog prostora u Tower Centru Rijeka istekao je 31. prosinca 2017. godine, a u skladu s planom restrukturiranja ugovor nije produžen, pa je Konzumova trgovina prestala s radom, priopćili su nam jučer iz Uprave Konzuma u kojemu su, na jučer zatvorenom lokalitetu, radila ukupno 93 zaposlenika.


– Svi su prebačeni na nova radna mjesta u Rijeci i okolici sukladno željama zaposlenika i prema mjestu prebivališta, tvrde iz Uprave Konzuma i napominju da je Konzum i dosad svake godine zatvarao dio trgovina u skladu s tržišnim okolnostima te tako optimizirao svoju prodajnu mrežu.





Kako najavljuje Saša Brusić iz Uprave Tower Centra Rijeka, ove godine u ovom trgovačkom centru očekuju preuređenja i otvaranja novih trgovina, od kojih neke i velikih kvadratura, kao i dolazak popularnih brendova koji do sada nisu bili prisutni u Rijeci i regiji.



Cilj veća efikasnost


– Ovo zatvaranje ima za cilj povećanje efikasnosti svakog pojedinog dijela kompanije te je sastavni dio procesa restrukturiranja u kojem je veliki fokus stavljen na očuvanje radnih mjesta, poručuju iz uprave ovog posrnulog trgovačkog lanca koji je do prije godinu dana bio magnet za kupce koji su dolazili u Tower Centar Rijeka, a krahom Agrokora posljednjih mjeseci na poprilično praznim policama Konzuma u riječkom Tower Centru oslikavala se cijela situacija Agrokorovog koncerna, da bi posljednjih nekoliko mjeseci ovaj hipermarket ostao i bez blagajnica.


Inače, Konzum je svojedobno potpisao ugovor o zakupu poslovnog prostora hipermarketa u Tower Centru s tvrtkom Coop trgovine i usluge d.o.o., a koja je vlasnik ovog poslovnog prostora, ukupne prodajne površine nešto manje od pet tisuća četvornih metara.


Hoće li ovaj golemi prostor još dugo zjapiti prazan, bez trgovačkih sadržaja, kao što je to bio slučaj s prostorom Semerara? Kako doznajemo, neće.


Pregovori u tijeku


– Pregovori s potencijalnim zakupcima su u tijeku i trenutačno oko toga ne možemo dati očitovanje, bilo bi to preuranjeno, no očekujemo da će pregovori vrlo brzo biti privedeni kraju te da bismo već oko Uskrsa mogli očekivati otvorenje hipermarketa s novom bogatom ponudom, najavljuje nam član Uprave COOP-a d.o.o. Dragan Rukavina i ocjenjuje da je sasvim uobičajeno da se nakon više od 11 godina od otvaranja ovakvom prodajnom prostoru da novi sjaj, kako bi se ponuda cijelog Tower Centra digla na još višu razinu.