Komunalni prioritet

Zapuštena površina u ulici Škurinjskih boraca postat će park

Ljiljana Hlača

Površina parka će biti 580 četvornih metara, a u njemu će biti postavljena oprema za igru, sportsku rekreaciju, a sam park će biti izveden kaskadno, u više razina, povezan stubama i prilaznim rampama prilagođenim invalidima



Ulica Škurinjskih boraca, istočno od kućnog broja 16, ove godine će dobiti park. Riječ je o projektu MO Škurinje i Grada Rijeke, koji će se realizirati iz programa komunalnih prioriteta. To je sada zelena neuređena površina u vlasništvu Grada, a u njezino oplemenjivanje bit će uloženo gotovo pola milijuna kuna.


Kako saznajemo od odgovornih ljudi u MO Škurinje, upravo su građani bili ti koji su predložili gradnju parka, budući da taj dio grada nema nikakvih sportskih sadržaja niti odgovarajućih prostora za igru djece. Uređenje uključuje, uz prethodnu izradu tehničke dokumentacije, raščišćavanje zelenila, građevinske radove uređenja, hortikulturne radove i opremanje.


Površina parka će biti 580 četvornih metara. U njemu će biti postavljena oprema za igru, sportsku rekreaciju (fitnes zona), a sam park će bit izveden kaskadno, u više razina, zbog konfiguracije terena.




Svaki dio bit će povezan stubama i prilaznim rampama, a površina će biti prilagođena invalidima te opremljena popratnom komunalnom opremom (koševi, klupe, zaštitna ograda i slično), navode u Gradu Rijeci. Predviđeno je i proširenje pristupne ceste ovoj lokaciji te osiguranje odgovarajućeg broja parkirnih mjesta.


Kako se može iščitati iz ovogodišnjeg proračuna Grada Rijeke, za rašćišćavanje terena osigurano je 30 tisuća kuna, 150 tisuća kuna bit će potrošeno za opremanje, 294 tisuće za uređenja, a još osam tisuća kuna u proračunu je osigurano za nadzor radova na uređenju parka.