Rijeka - Delnice

Zabavni vlak: Božićna avantura u Tin-expressu i ovog prosinca

Jakov Kršovnik

Nakon sat vremena vožnje vlakom, gdje će djecu zabavljati i animirati Djed Mraz i njegovi pomoćnici vilenjaci, u Delnicama će ih dočekati Baka Mraz kako bi svi nastavili s veselim druženjem. Svako će dijete u vlaku dobiti i prigodan poklon



RIJEKA – Vlak Tin-express vozit će svake subote i nedjelje u prosincu, počevši od subote 30. studenog pa do nedjelje 29. prosinca, djecu i roditelje u selo Bake Mraz u Delnicama. Vlak polazi u 9.45 s riječkog željezničkog kolodvora, a povratak iz Delnica kreće u 15.15. Karte za vožnju po cijeni od 60 kuna za djecu, s uključenim poklonom, i 45 kuna za odrasle mogu se kupiti na željezničkom kolodvoru. Baka Mraz pozvala je svu djecu i odrasle da je posjete u njenom selu.


– Plesat ćemo, pričati priče i pjevati, očekuje vas čarobna šuma s jelenima Djeda Mraza, vožnja kočijom i puno veselja i smijeha, najavila je Baka Mraz.


Osim spomenutih događanja, u Delnicama djecu i odrasle očekuje ledena čarolija na klizalištu, druženje s vilenjacima u selu Bake Mraz, bojenje lica, nastupi zborova i bendova, vožnja adventskim vlakićem po gradu, kreativne radionice, božićni sajam domaćih proizvoda i suvenira te zimska životinjska farma s jahanjem ponija i konja. Događanja će pratiti bogata ugostiteljska ponuda, kuhano vino, kobasice, fritule te brojne druge poslastice, kao i adventski sajam s domaćim proizvodima, suvenirima i božićnim ukrasima.




David Meštrović, glavni referent prodaje HŽ-a, na konferenciji za novinare također je pozvao sve roditelje, djedove, bake i djecu da se pridruže veselim vožnjama vlakom.


– Nakon sat vremena vožnje u vlaku, gdje će djecu zabavljati i animirati Djed Mraz i njegovi pomoćnici vilenjaci, u Delnicama će ih dočekati Baka Mraz kako bi svi nastavili s veselim druženjem. Svako će dijete u vlaku dobiti i prigodan poklon, a sve dodatne informacije građani mogu dobiti na telefonima 051/322-455 i 099/608-3620 ili pronaći na internetu. Također, radnim danima prevozit ćemo organizirane grupe iz dječjih vrtića i osnovnih škola – rekao je Meštrović.


Hrvatske željeznice putovanje vlakom Tin-express organiziraju u većim hrvatskim gradovima, a u Rijeci, u ovom obliku, vlak vozi već četvrtu godinu.