Prvi krug rasprave

ŽUPANIJSKI SDP Uz predloženu Romanu Jerković, lokalni ogranci predlagat će i svoja imena

Tihana Tomičić

Predsjednik Zlatko Komadina predložio je članicu Predsjedništva i saborsku zastupnicu Romanu Jerković, a pao je i prijedlog da se i gradskim i općinskim organizacijama dopusti da daju svoje prijedloge, pa će se glasati idućeg tjedna



RIJEKA – Županijski odbor SDP-a PGŽ proveo je večeras prvi krug rasprave o mogućim kandidatima ove regije za izbore za Europski parlament – predsjednik Zlatko Komadina predložio je članicu Predsjedništva i saborsku zastupnicu Romanu Jerković, a pao je i prijedlog da se i gradskim i općinskim organizacijama dopusti da daju svoje prijedloge, pa će se glasati idućeg tjedna.


Tako će se do 25. ovog mjeseca svi imati priliku izjasniti o tome koga u ime PGŽ žele na listi SDP-a za Europarlament, a nije nužno da se predlažu samo kandidati iz ove regije, pa se tako već večeras moglo čuti i da svoje mjesto na toj listi trebaju naći i Biljana Borzan, Tonino Picula, Joško Klisović itd.


Nakon što dobije prijedloge iz baze, Županijski odbor utvrdit će tu listu kandidata te je poslati Ibleru, kako je vrh stranke i zaključio, najkasnije do 26. ovog mjeseca, budući da se nakon toga sastaje i Glavni odbor SDP-a na tu temu. Kad dobije prijedloge iz cijele Hrvatske, vrh stranke krenut će u utvrđivanje konačnog redoslijeda.