Uklanjaju se posljedice poplave

Vodena bujica poharala središte Klane: Poplavljeno više podruma, obiteljskih kuća i poslovnih prostora

Marinko Glavan

Snimio Silvano JEŽINA

Snimio Silvano JEŽINA

Općina će za sve stanovnike i sudionike akcije uklanjanja posljedica poplave osigurati topli obrok u 16 sati na terasi ugostiteljskog objekta Škulja



Vodena bujica poharala je jutros središte Klane zbog rekordne količine oborina od čak 204 litre kiše po kvadratnom metru koja je pala u razdoblju od svega 10 sati. Ričina se izlila iz svog vodotoka i poplavila brojne gospodarske objekte i privatne kuće u samom središtu mjesta.


Poplavljeno je više podruma, obiteljskih kuća i poslovnih prostora u prizemljima zgrada, a vatrogasci su i dalje na terenu gdje ispumpavaju vodu iz poplavom pogođenih objekata. 



Prema riječima zamjenika zapovjednika javne vatrogosne postaje Rijeka Darija Gauša do poplave je došlo zbog velike količine kiše, ali i goleme količine granja, srušenih stabala i drugog materijala koje je vodena bujica nanijela pod most u središte Klane zbog čega korito Ričine nije moglo progutati svu količinu vode te se ona izlila po dvorištima okolnih kuća i ulicama. 




Nastala šteta tek se treba utvrditi. Dijelovi Klane su bez opskrbe električnom energijom zbog opasnosti od strujnog udara, a Općina će za sve stanovnike i sudionike akcije uklanjanja posljedica poplave osigurati topli obrok u 16 sati na terasi ugostiteljskog objekta Škulja.