25 godina djelovanja

Vitalni i raspjevani doktori medicine proslavili jubilej

Barbara Čalušić

Prof. dr. Vjakoslav Bakašun i dr. Tonica Turato / Foto: D. ŠKOMRLJ

Prof. dr. Vjakoslav Bakašun i dr. Tonica Turato / Foto: D. ŠKOMRLJ

Umirovljeni liječnici 25 godina djelovanja svoga kluba obilježili su i istoimenom knjigom koja govori o njihovim brojnim životnim hobijima izvan medicinske struke



RIJEKA – Vitalni i dobro raspoloženi, umirovljeni liječnici okupljeni oko Kluba umirovljenih liječnika i Pjevačkog zbora liječnika Hrvatskog liječničkog zbora – Podružnice Rijeka jučer su na Medicinskom fakultetu obilježili 25 godina djelovanja. Umirovljeni liječnici četvrt stoljeća djelovanja svoga kluba obilježili su i istoimenom knjigom koja govori o njihovim brojnim životnim hobijima izvan medicinske struke.


– Kao podružnica ponosni smo na aktivnosti zbora i našeg Kluba umorovljenika jer su to brendovi naše podružnice. Umirovljenici su naša posebna kategorija, vitalni su, sastaju se i idu na izlete. Knjiga koju su pripremili u povodu 25. godišnjice djelovanja govori o njihovim aktivnostima izvan struke i zbilja je divno štivo iz kojeg sam sazano o brojim aktivnostima kojima se bave, poručio je prof. dr. Srđan Novak, predsjednik riječke podružnice Hrvatskog liječničkog zbora.


Najstariji član ovog kluba je prof. dr. Mladen Ceznar koji ima 97 godina. Odmah iza njega po dobi je dr. Tonica Turato koja je prisustvovala jučerašnjoj proslavi, a kolege su je pozdravile iskrenim pljeskom.


– Dr. Tonica Turato jedna je od najzaslužnijh da sam postao liječnik. Još kao mali sam je zvao čarobna teta i drago mi je da je i ovom prilikom mogu pozdraviti, dodao je Novak.Kako je objasnila prof. dr. Jadranka Franulović, predsjednica Kluba umirovljenih liječnika, prije 25 godina klub je osnovan kako bi se liječnici nastavili susretati i nakon prestanka aktivnog rada u struci.

– Dosad smo održali preko stotinu predavanja, a bili smo na 156 izleta na kojima smo posjetili brojna mjesta koja ranije zbog prirode našeg posla nismo mogli posjetiti, istaknula je Franulović.


Oni su naši brendovi - prof. dr. Srđan Novak, predsjednik riječke podružnice Hrvatskog liječničkog zbora ( Foto: D. ŠKOMRLJ


Oni su naši brendovi – prof. dr. Srđan Novak, predsjednik riječke podružnice Hrvatskog liječničkog zbora ( Foto: D. ŠKOMRLJ