Priprema za novu školsku godinu

Viškovo otvorilo prijave za besplatne udžbenike

Andrej Petrak

Već treba razmišljati o školskim knjigama /Snimio Denis LOVROVIĆ / Arhiva NL

Već treba razmišljati o školskim knjigama /Snimio Denis LOVROVIĆ / Arhiva NL

Za školsku godinu 2018./2019. Općina je osigurala besplatne udžbenike za sve učenike čiji roditelji, uz učenika, imaju prebivalište u Općini Viškovo. Krajnji rok za ponošenje zahtjeva je 20. srpnja



VIŠKOVO   Općina Viškovo i ove godine nastavlja s dodjelom besplatnih udžbenika školarcima i podjelom poklon-paketa prvašićima.


 – Općina Viškovo već godinama pomaže i sufinancira razne projekte vezane za školstvo i obrazovanje, kao što su dodjela besplatnih udžbenika, na kojima se ne koriste ostala nastavna sredstva,  i dodjela paketića prvašićima, a sve to s ciljem da pomognu roditeljima – priopćili su iz Općine Viškovo.


Za školsku godinu 2018./2019. Općina je osigurala besplatne udžbenike za sve učenike čiji roditelji, uz učenika, imaju prebivalište u Općini Viškovo. Krajnji rok za ponošenje zahtjeva je 20. srpnja, a u Općini napominju kako je potrebno poštovati taj rok, kako bi se zahtjevi stigli obraditi na vrijeme, zbog potrebne narudžbe udžbenika.




Općina Viškovo i ove godine je godine organizirala da prvašići dobiju poklon-pakete. Paketi se dijele prvašićima koji imaju prebivalište na području Općine Viškovo, bez obzira na to u koju školu su upisani. Roditelji čija djeca ostvaruju pravo na poklon-pakete, a upisani su u školu izvan područja Općine Viškovo, trebaju do 31. srpnja dostaviti potvrdu škole o upisu u prvi razred osnovne škole za tekuću godinu.


Općina Viškovo u prosjeku godišnje osigurava oko 680 besplatnih udžbenika za učenike osnovnih škola, dok prvog dana školske  godine načelnica Sanja Udović podijeli oko 150 paketića prvašićima, uz želje za uspjeh i sreću u školi.