Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 22° 26° 2
24. svibnja 2018.
Uspješne akcije

Vatrogasci i darivatelji iz Viškova popunili zalihe krvi riječke bolnice

Foto: Sergej Drechsler
Foto: Sergej Drechsler
Autor:
Objavljeno: 12. rujan 2017. u 10:35 2017-09-12T10:35:17+02:00

RIJEKA Riječki i opatijski vatrogasci, njih ukupno 14, na Odjelu transfuziologije darivali su krv, kao što to tradicionalno već godinama čine, nastavljajući svoju humanu djelatnost i spašavajući ljudske živote i na ovaj način. Krv je darivalo deset vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke zajedno s još četvoricom kolega iz JVP Grada Opatije.

– Jezgro od nas tridesetak vatrogasaca tijekom godine stotinjak puta dariva krv, a tako smo se i ovog puta odazvali pozivu za pomoć KBC-a Rijeka. Prikupljene su doze krvnih grupa kojih je nedostajalo, a inicijativa nas dobrovoljnih darivatelja krvi iz riječke vatrogasne postrojbe i nadalje će nastaviti darivati dragocjenu tekućinu – rekao je Joško Pervan iz Javne vatrogasne postrojbe grada Rijeke. U Viškovu je u sklopu akcije u Staroj školi Marčelji krv darivalo 54 darivatelja.

Jubilarni, 75. puta krv je darivao Fehim Grahović. Prvi put krv je darivalo osam darivatelja, među kojima i sestre blizankinje Mia i Iva Režić, koje je na akciju animirao njihov otac Ivan, inače i sam darivatelj krvi. Uz sestre Režić, prvi put krv su darivali i Tea Sušanj, Sanja Pavlić, Spomenka Ćeškić, Ani Zdrilić, Dušanka Skorić i Josip Grgurić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka