Vrijedna donacija

VELIKO SRCE MALOM SRCU Odjelu za intenzivno liječenje na Kantridi donirana medicinska oprema

Sanja Gašpert

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Uređaj za respiratorni sustav AIRVO2  pomoći će u daljnjim terapijskim postupcima kod djece s respiratornim poteškoćama, a njegovom primjenom moći će se nerijetko izbjeći intubacija kod djece



RIJEKA  Nova, vrijedna donacija u medicinskoj opremi stigla je na Kliniku za pedijatriju KBC-a Rijeka na Kantridi. Riječ je o uređaju za respiratorni sustav, generator protoka AIRVO2, uređaj za visoku terapiju protokom kod djece i odraslih ukupne vrijednosti 34 tisuće kuna, namijenjen Odjelu za intenzivno liječenje djece. Donaciju su liječničkom osoblju uručili predstavnici Udruge Veliko srce malom srcu, a financijska sredstva za nabavku vrijednog uređaja za liječenje djece prikupljena su organizacijom humanitarnog koncerta klapske pjesme, »Festivala srca«, održanog u travnju u dvorani Centra Zamet.


Neopisiva energija


Predstavnici Udruge Veliko srce malom srcu vrijednu donaciju uručili su dr. sc. Kristini Lah Tomulić, pročelnici Odjela intenzivnog liječenja.


– Ovaj uređaj svakako će pomoći u daljnjim terapijskim postupcima kod djece s respiratornim poteškoćama, a njegovom primjenom moći će se nerijetko izbjeći intubacija kod djece. Inače, djeca izuzetno dobro podnose ovaj uređaj, kazala je dr. sc. Kristina Lah Tomulić, zahvaljujući se na vrijednoj donaciji.




Riječi zahvale Udruzi Veliko srce malom srcu uputio je i predstojnik Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka prof. dr. Sandro Dessardo, koji je kazao kako je ovo još jedna u nizu vrijednih donacija koje u posljednje vrijeme stižu na Kliniku za pedijatriju.


–  Riječ je o uređaju za neinvazivnu podršku disanju koji koristimo na našoj Klinici. Neopisiva je energija koju imaju članovi Udruge Veliko srce malom srcu, s kojom naša Klinika već duže vrijeme ima partnerski odnos. Velika je želja svih članova da pomognu u liječenju najmlađih pacijenata i nadam se kako će naša suradnja trajati jako dugo, kazao je dr. Dessardo.


Predsjednik Udruge Veliko srce malom srcu Ivica Krmpotić istaknuo je kako se ovom donacijom Udruga približava iznosu od ukupno sto tisuća kuna, kolika je vrijednost do sada donirane medicinske opreme.


Pomoć se nastavlja


–  Nedavno smo Odjelu za kardiologiju donirali EKG holter, EKG monitor i digitalnu vagu, a na jesen ćemo obaviti i donaciju monitora vitalnih funkcija i pulsnog oksimetra. Sve spomenute donacije, one koje smo već uručili i ove koje ćemo donirati na jesen, ukupno su vrijedne oko 130 tisuća kuna. Naša Udruga okuplja roditelje sa srčanim manama, ali mi ovakvim donacijama pokazujemo kako mislimo na svu djecu kojoj je potrebna liječnička skrb, kazao je Krmpotić.