Zahuktavanje sezone

Uskočki dani, plivački maraton i Festival uličnih zabavljača

Anto Ravlić

Senj će se vratiti u prošlost manifestacijom Uskočki dani / Foto Anto Ravlić

Senj će se vratiti u prošlost manifestacijom Uskočki dani / Foto Anto Ravlić



CRIKVENICA – Kako se ušlo u špicu sezone, tako je i ponuda događanja bogatija u Crikvenici, Novom Vinodolskom i Senju.


Senj će se vratiti u prošlost manifestacijom Uskočki dani u petak i subotu. U dva dana održavanja Senj će se vratiti u u 16. stoljeće, najslavnije doba senjske povijesti, doba kada je izgrađena tvrđava Nehaj i kada su senjski uskoci, po kojima je Senj najpoznatiji, proživljavali svoje najslavnije trenutke. U Senju će se moći vidjeti onodobna odjeća, običaji i hrana, sajam tradicijskih obrta, viteški tabori te prikaz tadašnjeg života u Senju. U senjskoj luci uprizorit će se pomorska bitka u kojoj će sudjelovati sve uskočke i viteške skupine.


U nedjelju se u Novom Vinodolskom pliva Memorijal Veljka Rogošića. Radi se o najdužem plivačkom maratonu u jednom pravcu na Jadranu. Pliva se deset kilometara, od Vrbnika do Novog Vinodolskog. Nedjelja će ponuditi više plivačkih utrka u Novom, tako i 12. Novi Open koji se pliva iz Novog Vinodolskog oko otočića Sv. Marin i nazad u luku Novi Vinodolski te još dvije kraće utrke.




Petak i subotu crikveničke će ulice, trgove i rive preplaviti Festival uličnih zabavljača »CrikvArt«. Na nekoliko lokacija u Crikvenici nastupit će žongleri, muzičari, performeri, glumci, klaunovi, mađioničari, hodači na štulama, pantomimičari, ulični svirači i pjevači…