OŠ Sv. Matej

Upoznali se s radom u drvu: Viškovci školarci uzeli dlijeto u ruke

Andrej Petrak

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza



VIŠKOVO Viškovski školarci u Kiparskoj udruzi »Mato Tijardović« upoznali su se s radom u drvu. Učenici 5.e razreda OŠ Sv. Matej s razrednicom Vali Božić sat razrednika iskoristili su kako bi po prvi put u ruke uzeli dlijeta, zatezače i drvene pločice.


– Naša škola već dugo surađuje s ovom udrugom, a voditelj Rajko Srok rado nas je ugostio kako bi djeci pokazao rad s drvom. Nadamo se da će neki od njih to i nastaviti u radionicama koje se redovno održavaju u udruzi, objasnila je razrednica Vali Božić.


Rajko Srok ističe da Kiparska udruga i Delavska katedra Ustanove Ivan Matetić Ronjgov ove godine obilježavaju deset godina kontinuiranog rada, kroz kojih su rad s drvom naučile stotine djece.




– Svjesni smo toga da je premalo djece upoznato s time što ovdje radimo pa smo zajedno s razrednicom zaključili da je najbolje da cijeli razred djece dođe kod nas i okuša se u radu s drvom. Zanimljivo je što su djeca prvi put uzela dlijeta u ruke, a već rade kao pravi. Najvažnije je to što su redom pokazala osjećaj kako iz komada drva izraditi lijepe reljefe i skulpture, rekao je Srok.


Uputio je poziv i drugim školama i organizacijama, jer se u Gornjim Srokima 15, svakog ponedjeljka od 17 do 19 sati, a po potrebi i do 21, održava kiparska školica za djecu.