Ulaganje

Upisana sva djeca: Kastavski vrtić dobio još jedan prostor u staroj gradskoj jezgri

Sanja Gašpert

Foto Facebook Matej Mostarac

Foto Facebook Matej Mostarac

Grad Kastav je u uređenje nove skupine i u tekuća održavanja u ostalim prostorima vrtića tijekom ljeta utrošio 540 tisuća kuna



KASTAV – Početkom nove pedagoške godine, gradonačelnik Kastva Matej Mostarac svečano je otvorio novu vrtićku skupinu Dječjeg vrtića “Vladimir Nazor”.


Na području Kastva posljednjih se desetak godina bilježi izrazito povećanje broja predškolske djece, stoga Grad Kastav, kao osnivač, proširuje kapacitete Dječjeg vrtića “Vladimir Nazor” i time omogućava uključivanje djece predškolske dobi u sustav predškolskog odgoja i obrazovanja.


Tijekom ljeta uređena je nova skupina na lokaciji Školska 8, u kojoj će boraviti djeca vrtićke dobi, a zahvaljujući novom prostoru, omogućen je upis sve djece jasličkog uzrasta.




Grad Kastav je u uređenje nove skupine i u tekuća održavanja u ostalim prostorima vrtića tijekom ljeta utrošio 540 tisuća kuna.


Dječji vrtić “Vladimir Nazor” će u pedagoškoj godini 2019./2020. raditi na pet lokacija: “Vladimir Nazor” sa šest odgojno-obrazovnih skupina, Spinčići – Halugica s dvije odgojno-obrazovne skupine, Mavrica – Skupina za rano učenje engleskog jezika, također s dvije odgojno-obrazovne skupine, Kastafske srdelice, Šporova jama 1 A sa sedam odgojno-obrazovnih skupina te objekt na adresi Školska 8 s dvije skupine – skupina za rano učenje talijanskog jezika i jedna nova skupina.