Prijem u Salonu Grada Rijeke

Učenici generacije kod gradonačelnika Obersnela: Uspjeh i znanje učenika na posebnoj cijeni

Filip Kušter

Foto:Grad Rijeka

Foto:Grad Rijeka



RIJEKA Gradonačelnik Vojko Obersnel danas je, u Salonu Grada Rijeke, primio učenike generacije riječkih osnovnih škola koji su se tijekom osmogodišnjeg školovanja, pored iznimnog uspjeha u školi i uzornog vladanja, iskazali i u brojnim izvannastavnim, izvanškolskim i humantiranim aktivnostima te u podizanju ugleda svoje škole.


Jan Čar, učenik 6. razreda OŠ Nikole Tesle izveo je tekst Mladena Kopjara »Knedla u grlu«. S ovim, vrlo izražajnim i duhovitom tekstom, također je nastupao i na smotri LiDraNo, a gradonačelnik Obersnel čestitao je mladom učeniku na izvedbi, ali i prisutnima jer nije lako biti učenik generacije u svojoj školi.


– Uspjeh nije ono što imate, nego ono što jeste. Puno je truda, odricanja i podrške okoline potrebno za uspjeh, a nadam se da će vam uspjesi i u srednjoj školi biti izvrsni – rekao je Obersnel te napomenuo da Grad daje veliki značaj obrazovanju jer je to velika vrijednost koju sami trebamo prihvatiti. Gradonačelnik je istaknuo važnost projekta EPK 2020. godine koja za mlađe generacije ima poseban značaj.




– To je prilika koju svi zajedno trebamo iskoristiti. Projekt EPK 2020. radi se zbog mladih koji su pred nama, a s tim projektom pojavit će se mnogo perspektiva koje će današnji učenici znati iskoristiti – zaključio je Obersnel.


Učenici generacije dobili su  vrijedne poklone, knjigu »Kako čitati grad« Radmile Matejčić i majicu s logotipom EPK 2020. U ime svih učenika generacije okupljenima se obratio učenik Lucijan Mofardin, iz OŠ Brajda. Zahvalio je gradonačeniku na podršci te naglasio da su svi okupljeni učenici željni novih znanja, konkurencije i izazova pa da samim time planiraju ostati u Rijeci i Hrvatskoj. Obraćanje je zaključio vrlo znakovito – Računajte na nas! – rekao je Mofardin. Lucijan je, također, uz pomoć prijatelja beatboxera »odrepao« nekoliko stihova koji su posvećeni Rijeci, a svoju pjesmu nazvao je »Volim grad koji teče«. Grad je tako još jednom pokazao kako je ponosan na učenike iznimnih vještina i sposobnosti, a oni su ujedno i generacija koja će Rijeku predvoditi i u njezinoj budućnosti.


Nagrađeni učenici su: Mattea Šubat iz OŠ Belvedere, Lucijan Mofardin iz OŠ Brajda, Victoria Botički iz OŠ Centar, Brigita Chelli iz OŠ SE Dolac, David Vodopija iz OŠ Eugena Kumičića, Elena Kenda iz OŠ Gelsi, Ema Pelčić iz OŠ Gornja Vežica, Una Majanović iz OŠ Ivana Zajca, Hannah Žiganto iz OŠ Kantrida, Toma Medanić iz OŠ Kozala, Neo Križan iz OŠ Nikole Tesle, Marin Rabađija iz OŠ Pećine, Andrej Šajatović iz OŠ Pehlin, Petra Filipović iz OŠ Podmurvice, Dominik Plješa iz OŠ Srdoči, Maša Ivković iz OŠ Škurinje, Nikola Colnar iz OŠ Trsat, Petra Šupuković iz OŠ Turnić, Stella Šabanović iz OŠ Vežica, Jani Milošević iz OŠ Vladimira Gortana, Boris Španić iz OŠ Zamet, Nika Bošnjak iz Osnovne waldorfske škole te Borna Čabrijan iz Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka.