Oprez

UZNEMIRUJUĆE Nepoznati manijak otrovao mačke na hranilištu na Vežici!

P. N.

Foto Kitten Safe House

Foto Kitten Safe House

Trovanje nije jedini problem. Otrovane mace su jednake onima koje bauljaju po cesti bez očiju, bolesne i raskasapljene. Mi ih sakupljamo i liječimo, ali svi se o ovom problemu ponašaju po sistemu "netko drugi će", kažu u Kitten Safe Houseu



Nepoznati manijak otrovao je jučer mačke na hranilištu na Vežici.


Dvije mačke uginule su na mjestu, dok je samo jedna preživjela. O stradalim mačkama brinula se jedna volonterka, koja je sama snosila troškove sterilizacije za njih, napravila im kućicu i brinula o njima. 


– Gospođa nas je kontaktirala krajem ljeta s molbom da pomognemo ulovit macu za sterilizaciju i mačiće koje je netko ostavio oko zgrade na Viškovu. Tamo su bile još četiri mačke, kojima je napravila kućicu i brinula o njima. Dio smo ih preuzeli i mi na socijalizaciju i udomljavanje. Ostalo ih je još tri koje je trebalo sterilizirati, no dvije su jučer pronađene otrovane, kažu nam u riječkoj udruzi Kitten Safe House.




Slučaj će biti prijavljen komunalnim redarima i policiji.


Na riječkom području bilo je u proteklom periodu više slučajeva trovanja mačaka. Jedno od većih u Mošćeničkoj dragi.


– Situacija je strašna. Svaka druga maca koju mi preuzmemo na skrb ima bar jedan metak u sebi… Mace se nekontrolirano razmnožavaju, ljudi nas mole za pomoć oko sterilizacija i kastracija, no mi smo, nažalost, nemoćni, jer Grad je potrošio sredstva koja je za to namijenio, a godinama ne povećava iznos. On nikako nije dostatan ni za sterilizacije, a kamoli za liječenje mačaka.


Trovanje nije jedini problem. Otrovane mace su jednake onima koje bauljaju po cesti bez očiju, bolesne i raskasapljene. Mi ih sakupljamo i liječimo, ali svi se o ovom problemu ponašaju po sistemu “netko drugi će”, kažu u Kitten Safe Houseu. 


U udruzi mole grad da poveća izdvajanja za sterilizaciju mačaka.


– Nama je jasno da mace neće glasati na izborima, ali i one su živa bića i zaslužuju život dostojan živih bića, kažu volonteri.


Poslali su nam i nekoliko fotografija mačaka, koje pronalaze na riječim ulicama. Upozoravamo da bi sljedeći prizori za mnoge mogli biti uznemirujući.


Kitten Safe House


Kitten Safe House



Kitten Safe House


Kitten Safe House



Kitten Safe House


Kitten Safe House



Kitten Safe House


Kitten Safe House



Kitten Safe House


Kitten Safe House