Nove oborine

U Rijeci sutra pada rekord u količini kiše za studeni, na snazi i dalje mjera prokuhavanja vode

Ljiljana Hlača

Foto Ivica Tomić

Foto Ivica Tomić

Grube procjene su da bi sutra moglo pasti između 15 do 20 litara kiše po četvornome metru. To je dovoljno da se »prešiša« rekord iz studenoga 2000. godine, kada je palo 483 litara po četvornome metru



I dalje je na snazi mjera prokuhavanja vode na području Rijeke i njene okolice zbog zamućenja izvorišta, a to će biti tako, kako navode u KD-u Vodovod i kanalizacija, do daljnjega.


Posljednji put kada je bila na snazi ova mjera, 2012. godine, trajala je devet dana. Razlog tomu jest što sada treba dobro isprati vodoopskrbni sustav, a to nije malen posao. I s prestankom ove mjere bit će potrebno još neko vrijeme vodu prokuhavati.


Izvorišta su zamućena zbog obilnih oborina, a od početka mjeseca pa do jučer ujutro palo je ukupno 467 litara kiše po četvornome metru, novi je to podatak Pomorskog centra Rijeka.




Padat će još, a neke grube procjene su da bi sutra (u petak) moglo pasti između 15 do 20 litara kiše po četvornome metru. To je dovoljno da se »prešiša« rekord iz studenoga 2000. godine, kada je palo 483 litara po četvornome metru. Uglavnom i zbog tih dodatnih količina moguće je očekivati da će se voda morati prokuhavati do daljnjega. Bura i nešto niže temperature najavljuju se za ponedjeljak.