Snažna podrška za EPK

U Rijeci susret Vlade sa županima: Traže se odgovori na pitanje o budućnosti 3. maja

Tihana Tomičić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Premijer Plenković poručio je da se Rijeka sjajno azvija i i da ima punu podršku njegove Vlade za sve projekte



RIJEKA – U Rijeci se održava peti susret Vlade sa županima svih hrvatskih županija i Hrvatske zajednice županija, sa kojega je poslana snažna podrška Rijeci za projekt EPK, ali i s koje su župan Zlatko Komadina i gradonačelnik Vojko Obersnel od premijera zatražili odgovore na pitanje o budućnosti brodogradnje u Rijeci.


Izjave na tu temu premijer će davati u popodnevnim satima, a sada je u tijeku prezentacija projekata ministara zaštite okoliša, uprave, regionalnog razvoja i EU fondova te državne imovine.


Ministar uprave Lovro Kuščević najavio je promjenu 50-ak zakona u jednom paketu, čime će se poslovi državne uprave vratiti županijama, a što su župani podržali, dok je ministar zaštite okoliša Tomislav Čorić pozivno ocijenio napore Primorsko-goranske i Istarske županije u uvođenju sustava zbrinjavanja otpada.




Mi smo zadovoljni da su te dvije županije prve obavile taj posao u Hrvatskoj, a do kraja 2023. godine to moraju očiniti i svi ostali, rekao je Čorić, ne problematizirajući Marišćinu ni u kom segmentu.


Premijer Plenković poručio je pak da se Rijeka sjajno azvija i i da ima punu podršku njegove Vlade za sve projekte, a jednako tako je i na razini Primorsko-goranske županije.