Privremeno

U Rijeci se ne ukida samo javni prijevoz, već neće biti ni naplate parkiranja

Sanja Gašpert



RIJEKA Temeljem odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, od nedjelje, 22. ožujka na trideset dana obustavlja se sav javni gradski prijevoz i u tom periodu Komunalno društvo Autotrolej neće obavljati javni prijevoz u Rijeci te u ostalim općinama i gradovima u kojima inače obavlja uslugu javnog prijevoza.


Budući da dio građana i dalje mora dolaziti u središte grada zbog odlaska na posao, odlaska liječniku i slično, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel donio je odluku temeljem koje se za vrijeme trajanja zabrane odvijanja javnog gradskog prijevoza, na svim parkiralištima Rijeka plusa neće obavljati naplata. Autotaksi prijevoz i dalje je dozvoljen.


Naime, temeljem odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, privremena obustava javnog prometa odnosi se na javni linijski prijevoz putnika u unutarnjem cestovnom prometu, izuzev autotaksi prijevoza, javni linijski prijevoz putnika u međunarodnom cestovnom prometu, javni prijevoz osoba u željezničkom prometu, sav javno gradski promet, sve ostale nespomenute vrste javnog prijevoza. Također, odluka Stožera je i da se privremeno zatvaraju i svi željeznički te autobusni kolodvori. Stožer je navedene odluke donio zbog znatno povećanog rizika prijenosa koronavirusa prilikom korištenja javnog prijevoza.