'Ho ho ho run 2017.'

Torpedo runnersi sakupili 11.600 kuna za riječke šapice

P. N.

Foto Roni BRMALJ

Foto Roni BRMALJ

Sakupljena sredstva bit će donirana riječkim udrugama za zaštitu životinja Vis Vitalis i Kitten safe house, svakoj po 5.800,00 kn



 


Na 3. humanitarnoj utrci Ho ho ho run 2017., održanoj u nedjelju 10. prosinca na riječkom lukobranu, članovi trkačke skupine Torpedo runners od kotizacija za utrku i ostalih donacija prikupili su 11.600,00 kn.


Sakupljena sredstva bit će donirana riječkim udrugama za zaštitu životinja Vis Vitalis i Kitten safe house, svakoj po 5.800,00 kn.





Na riječkom se lukobranu u nedjelju okupilo više od 200 sudionika od kojih su čak četvrtina bila djeca. Iako je utrka revijalnog karaktera, pobjednicima su uručene nagrade i to u sljedećim kategorijama: 1. mjesto u muškoj kategoriji osvojio je Petko Drakulić, 1. mjesto u ženskoj kategoriji zauzela je Martina Mičić Luštica, 1. mjesto u kategoriji djeca – dječaci osvaja Gabrijel Merle, 1. mjesto u kategoriji djeca – djevojčice osvojila je Lena Okretič, dok su titulu Najbrža šapa dobili pas Jack i vlasnica Andrea Baredić.



Torpedo runnersi zahvaljuju svim sudionicima utrke koji su podržali ovu akciju,  svim prijateljima i građanima koji su se uključili i svojim donacijama pripomogli da se skupi pozamašan iznos.


Torpedo runners grupa je od 130 riječkih trkača nastala 2015. godine, a zajednički im je cilj promocija trčanja, rekreativnog bavljenja sportom i očuvanja zdravlja. Osim zajedničkih treninga i nastupa na raznim utrkama u zemlji i inozemstvu, Torpedo runnersi koriste svoju brojnost za sudjelovanje u humanitarnim akcijama.



Udruga prijatelja životinja Vis Vitalis potiče zbrinjavanje napuštenih životinja, naročito onih starih, slijepih i teže udomljivih. Propagira sterilizaciju/kastraciju, pomaže savjetima o njezi te pronalazi čuvalice za životinje.


 


Udruga za zaštitu životinja Kitten safe house brine o mačićima starosti između 1 dan i 2 mjeseca. Pomaže kod spašavanja malih mačića, savjetuje o njihovom othranjivanju, skrbi i udomljavanju. Organizira edukacije uz druženje sa macama na temu sterilizacije/kastracije.