Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 6
Sutra: 13° 13° 6
16. prosinca 2019.
Natjecanje Hrvatskog sommelier kluba

Tomislav Mikinac iz restorana 'Draga di Lovrana' najbolji je sommelier Istre i Kvarnera

Pokazao najviše znanja – Tomislav Mikinac
Pokazao najviše znanja – Tomislav Mikinac
Autor:
Objavljeno: 4. travanj 2019. u 17:34 2019-04-04T17:34:27+02:00

Mikinac je bio bolji od drugoplasiranog Filipa Božića iz hotela Monte Mulini te trećeplasiranog Matije Curića iz hotela Park Plaza Belvedere. U eliminacijskom natjecanju sudjelovalo je 28 natjecatelja, nakon čega se u polufinale plasiralo 12 natjecatelja, a u finalu su se ogledali upravo Mikinac, Božić i Curić

RIJEKA Tomislav Mikinac iz michelinovom zvjezdicom ovjenčanog restorana Draga di Lovrana pobjednik je Prvenstva sommeliera Istre i Kvarnera 2019., u organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK).

Mikinac je bio bolji od drugoplasiranog Filipa Božića iz hotela Monte Mulini te trećeplasiranog Matije Curića iz hotela Park Plaza Belvedere. U eliminacijskom natjecanju sudjelovalo je 28 natjecatelja, nakon čega se u polufinale plasiralo 12 natjecatelja, a u finalu su se ogledali upravo Mikinac, Božić i Curić.

Finalisti su svoje znanje i vještine iskazali u otvaranja šampanjca, dekantiranju vina, prepoznavanju vina i jakih alkoholnih pića, prepoznavanju različitih stilova piva, pogađanju »na slijepo« malvazije s četiri zemlje te istakanju magnuma.

Izvršni organizator Prvenstva bio je Emil Perdec, regionalni povjerenik HSK-a za Istru a koordinator natjecanja dr. Krešimir Mikinac, voditelj edukacije HSK-a.

Nadmetanje je bodovano po kriterijima po kojima se boduju i natjecatelji u nacionalnom prvenstvu sommeliera. Dodajmo i da je prvoplasirani Mikinac bio i jedini predstavnik Kvarnera na ovom natjecanju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.