Ususret izborima

Što posjeduju i voze, koji su im hobiji? Zavirili smo u imovinske kartice kandidata za gradonačelnika

Barbara Čalušić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Kandidat za gradonačelnika u prosjeku ima 44 godine, u braku je i ima 1,3 djece Od nekretnina ima stan od osamdesetak četvornih metara, vozi automobil star oko deset godina, plaća mu iznosi osam tisuća kuna, otplaćuje kredit, a ušteđevina mu iznosi nekoliko tisuća eura



Svoju kandidaturu za gradonačelnika Rijeke na predstojećim lokalnim izborima dosad je istaknulo deset potencijalnih kandidata. Iako među dobro poznatim imenima koja najavljuju vjerojatno najnapetije lokalne izbore u Rijeci, ima i imena koja očito nemaju zaleđe dobro organizirane stranačke logistike – što drugim riječima znači da je pred njima prilično težak zadatak prikupljanja 1.500 potpisa koji će im omogućiti da se i njihovo ime nađe na glasačkim listićima 21. svibnja – zamolili smo svih deset Riječana koji su pokazali interes za vođenjem Rijeke u sljedeće četiri godine da javnosti pokažu svoje imovinske kartice, predstave se kratkim biografijama i otkriju koji su im hobiji.


Prema podacima koje smo od njih dobili, kandidat za gradonačelnika Rijeke u prosjeku ima 44 godine, u braku je i ima 1,3 djece. Od nekretnina ima stan od osamdesetak četvornih metara, vozi automobil star oko deset godina, plaća mu iznosi osam tisuća kuna, otplaćuje kredit, a ušteđevina mu iznosi nekoliko tisuća eura.


Pojedinačno, situacija je ipak bitno drugačija. Kad su u pitanju primanja, najveću plaću ima aktualni riječki gradonačelnik Vojko Obersnel koji mjesečno prima 15 tisuća kuna. Unatoč tome, riječki gradonačelnik koji kreće u osvajanje svog petog mandata, ušteđevine nema, a otplaćuje tri kredita, sveukupne vrijednosti oko 130 tisuća eura.





Najštedljiviji među kandidatima su HDZ-ov Kristjan Staničić koji trenutno na računu ima 12.300 kuna i 35.000 eura te Andrej Briščik iz Akcije mladih. Premda ima najmanju plaću od svih kandidata, Briščik u fondovima ima gotovo trideset tisuća eura. Polovica kandidata otplaćuje kredit, pa tako nezavisni Hrvoje Burić kaže da mu je preostalo devedesetak tisuća eura za otplatiti, Staničić je svoj kredit u švicarcima prošle godine pretvorio u eure i preostalo je mu je oko šezdesetak tisuća duga dok je Juraj Bukša prijavio mjesečnu ratu kredita od 3.300 kuna koju će plaćati još dvadeset godina.


Iako ima tek sedamsto kuna manju plaću od Obersnela, Mostovka Petra Mandić jedina od svih kandidata nema nekretninu. Od pokretnina je u svojoj imovinskoj kartici navela dva automobila te gliser, sve u vlasništvu supruga. Plovila još imaju Obersnel i Burić koji, za razliku od riječkog gradonačelnika koji na moru uživa na pasari, ljeti provodi vrijeme u komfornijoj brodici Adriatic 790. Burić vozi i najskuplji automobil BMW 520D koji je kupljen na operativni leasing preko njegove tvrtke za faktoring. Obersnel nema u vlasništvu automobil, no zato je nezavisni Milivoj Mićo Antolović izuzetno ponosan na svoj terenac Mitsubishi Pajero iz 2003. godine.


»Klasična linija, najbolja, a ne ovi novi šminkerski terenci«, ističe Antolović u svojoj imovinskoj kartici dodajući kako je njegov automobil odličan i troši 15 litara u gradu.


U svoje slobodno vrijeme kandidati se bave različitim hobijima. Tako smo doznali da se aktualni riječki gradonačelnik, pored druženja sa svojom dobermankom Jersey, bavi uzgojem mediteranskog bilja, a Burić obožava kratkodlake foksterijere i uvjeren je da svog psa šeta više Obersnela. Staničić, između ostalog, voli kuhati, Petra Mandić završila je glazbenu školu pa pjeva i svira klavir dok se ostatak ekipe uglavnom rekretivno bavi sportom. Entuzijaste među njima posebno zanima i riječka povijest koja je glavni hobi Miroslava Živakovića koji bi Rijeku vodio po uzoru na slavnog riječkog gradonačelnika iz 19. stoljeća Giovannija de Ciottu.


Svi oni pokušat će se 21. svibnja boriti protiv Vojka Obersnela koji je na čelu Rijeke punih 17 godina, pa i Milivoj Mićo Antolović koji nizanje svojih brojnih hobija završava svojim omiljenim – Obi je moj hobi.


Vojko Obersnel (SDP)


Foto Silvano Ježina


Foto Silvano Ježina



Trenutno zaposlenje: Grad Rijeka, gradonačelnik


Plaća: 15.171 kuna


Ušteđevina: Nema


Dionice: Nema


Kredit: – Hypo Alpe Adria Bank u iznosu od 110.000 eura za kupnju stana s rokom vraćanja do rujna 2022. godine,– Zagrebačka banka, nenamjenski kredit u iznosu od 11.320 eura s rokom otplate do srpnja 2018. godine,– Karlovačka banka, nenamjenski kredit u iznosu od 8.000 eura, s rokom otplate do rujna 2022. godine,– supruga ima kredit u Erste banci na iznos od 60.587,27 kuna koji je podignut za kupnju niže navedenog stana (kupljenog po osnovu stanarskog prava) Nekretnine: – suvlasnik stana u Rijeci kupljenog na kredit površine 146 četvornih metara– supruga je vlasnica stana površine 62 četvornih metara kupljenog na osnovu stanarskog prava putem kredita

Pokretnine: Čamac, Elan pasara, dužine 4,95 metara iz 1982. godine


Bračno stanje, djeca: Oženjen, sin


Hobi:– uzgoj mediteranskog bilja u dvorišnom vrtu stana u kojem živi– druženje s dobermankom Jersey– ribolov– jedrenjeBiografija:

Vojko Obersnel rođen je 25. ožujka 1957. u Rijeci gdje je završio je Osnovnu školu Vladimir Gortan, a potom Sušačku gimnaziju. Diplomirao je 1980. godine na Prirodoslovno matematičkom fakultetu u Zagrebu. Završio je poslijediplomski studij prirodnih znanosti na Prirodoslovno matematičkom fakultetu u Zagrebu, čime je stekao titulu magistra prirodnih znanosti, a nakon toga i poslijediplomski studij medicinske genetike na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Od 1982. do 1997. radio je na Medicinskom fakultetu u Rijeci, gdje je predavao biologiju i medicinsku genetiku, bavio se znanstveno istraživačkim radom iz područja medicinske genetike i ekotoksikologije te obavljao dijagnostiku u citogenetičkom laboratoriju. Oženjen je pedijatricom Brankom, a sin Ognjen, rođen 1984. godine, diplomirani je ekonomist.


U svojoj biografiji Obersnel ističe da je član u SDP-a od 1990. godine. U više mandata bio je član Glavnog odbora SDP-a Hrvatske, u predsjedništvu stranke bio je od 2009. do 2012. godine, a od 2010. godine predsjednik je Gradske organizacije SDP-a Rijeka. Od 1997. do 2000. godine bio je član Poglavarstva Grada Rijeke i pročelnik Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb. Prema njegovim riječima, u tim godinama Rijeka značajno proširuje Socijalni program koji obuhvaća velik broj različitih oblika pomoći i uvodi cenzuse koji značajno nadrastaju zakonsku obavezu. Aktualni riječki gradonačelnik također navodi da je aktivnim sudjelovanjem u projektu Svjetske zdravstvene organizacije omogućio ulazak Rijeke u europsku mrežu zdravih gradova u kojoj je Rijeka i danas. Gradonačelnik Grada Rijeke prvi put je postao prije više od 17 godine, 2. ožujka 2000. godine kada je pobjedom SDP-a na parlamentarnim izborima njegov prethodnik Slavko Linić otišao u Zagreb na mjesto potpredsjednika Vlade. Za gradonačelnika Rijeke Obersnel je dosad izabiran četiri puta – 2001., 2005., 2009., i 2013. godine. Prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju, Obersnel je predsjedao hrvatskom delegacijom promatrača u Odboru regija, a danas je jedan od potpredsjednika Odbora regija i član Povjerenstva za okoliš, klimatske promjene i energiju te Povjerenstva za teritorijalnu kohezijsku politiku i proračun EU-a.

Kristjan Staničić (HDZ)


Foto V. Karuza


Foto V. Karuza



Trenutno zaposlenje: Zaposlen u tvrtki International trading & tourism Company d.o.o. na poslovima operativnog restrukturiranja hotelskih kompanija i investicijskim projektima u turizmu


Plaća: oko 11.000 kuna neto


Ušteđevina: 12.300 kuna i 35.000 eura


Dionice: Nema


Kredit: stambeni kredit u iznosu 142.000 švicarskih franaka podignut 2006. godine tadašnje protuvrijednosti oko 90.000 eura. Krajem 2016. godine izvršena konverzija u eure na iznos od 66.000 eura, trenutni saldo nedospjelog duga 59.124 eura


Nekretnine: stan površine 60 četvornih metara na Vojaku, upisana hipoteka banke


Pokretnine: automobil marke VW Tiguan u vlasništvu supruge


Bračno stanje, djeca: oženjen, otac jednog djeteta


Hobi: Ribolov, sport, putovanja i kuhanje u slobodno vrijeme


Biografija:


Kristjan Staničić rođen je 1. listopada 1973. godine u Kopru gdje je završio jezičnu gimnaziju. Diplomirao je na Fakultetu za hotelski i turistički menadžment u Opatiji 1996. godine, a na istom fakultetu je i magistirao četiri godine kasnije. Završio je i jednogodišnji studij Diplomatske akademije u Zagrebu. Kad je riječ o profesionalnoj biografiji, Staničić sam kaže da je radio na svim poslovima u hotelu, počevši od noćnog portira do direktora. Prvo zaposlenje bilo mu je u Ministarstvu vanjskih poslova, a tri je godine radio u hrvatskom veleposlanstvu u Ljubljani. Nakon Ministarstva vanjskih poslova, Staničić prelazi u hotelijerstvo.


Obnašao je funkcije predsjednika uprave više hotelskih kompanija, a uža mu je specijalnost restrukturiranje hotelskih kompanija. Radio je u više hotelijerskih poduzeća na Kvarneru počevši od Hotela »NOVI«, preko »Magnum Opatije«, »Liburnia Riviera Hotela«, crikveničkog »Jadrana« i Preluk Parka. Od 2013. godine prelazi u Hotele Bernardin u Portorožu kao izvršni direktor, a od 2016. godine član je uprave ITTC-a. Dugogodišnji je potpredsjednik i član udruge hotelijera, član je Turističke zajendice Kvarnera, a sudjelovao je u izradi strateških dokumenata iz područja turizma. Staničić u svom životopisu navodi aktivno znanje talijanskog, engleskog i slovenskog jezika u govoru i pismu, te pasivno znanje njemačkog i francuskog jezika. Od 2013. godine potpredsjednik je Odbora za turizam HDZ-a.


Hrvoje Burić, nezavisni kandidat liste »Rijeka budućnosti«



Trenutno zaposlenje: Osnivač Plus A-faktor d. o. o.


Plaća: 11.000 kuna


Ušteđevina: Nema


Dionice: Nema drugih udjela


Kredit: Kredit za stan od 93 četvorna metra, preostali dug za otplatu 93.000 eura


Nekretnine: 


– Stan od 93 četvorna metra– Stan od 69 četvornih metra, naslijedstvo procijenjene vrijednosti 75.000 eura

Pokretnine: 


– Chevrolet Spark iz 2010. godine u vlasništvu supruge– Službeni BMW 520D iz 2015. godine (operativni leasing)– motorna brodica Adriatic 790 iz 1990. godine

Bračno stanje, djeca: Oženjen, otac sina od 10 godina i kćeri od 5 godina


Hobi: Ribolov, more, brodica na kojoj ljetuje i kratkodlaki foksterijeri


Biografija:


Hrvoje Burić rođen je 1967. godine u Rijeci. Po struci je inženjer komunikacija, a vlasnik faktoring agencije Plus A-faktor. Burić je bio zaposlen u Lučkoj kapetaniji, a kako sam kaže, od 2005. godine bavi se faktoringom. Od 2013. godine ima vlastitu tvrtku za faktoring Plus A-faktor za koju kaže da dobro posluje i radi s klijentima iz cijele Hrvatske. Pritom naglašava da ne radi s Agrokorom.


U svojoj političkoj karijeri Burić bilježi dugogodišnje članstvo u HDZ-u čiji je ujedno bio i kandidat za riječkog gradonačelnika na prošlim lokalnim izborima 2013. godine. Na tim je izborima u drugom krugu izgubio od aktualnog gradonačelnika Vojka Obersnela. HDZ je napustio prošle godine nakon 26 godina članstva u ovoj stranci i nastavio s djelovanjem kao nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću.


»HDZ sam napustio da bih mogao nastaviti svoje oporbeno djelovanje u političkom životu Grada Rijeke i u riječkom Gradskom vijeću – sam i slobodan od stranačkih podmetanja, bolje reći ograničenja iz vlastite stranke. Pratite rad tog tijela, sigurno ste ne jednom u zadnjih nekoliko godina bili svjedoci da me članovi vlastite stranke u Gradskom vijeću nisu podržali čak niti svojim prisustvom kada bih govorio o nekim izuzetno važnim točkama dnevnog reda, poput teško shvatljivog poslovanja riječkog KD-a Energo. I, vjerujte mi, nije u pitanju taština ili neki osobniji razlog. Na stvari je čista matematika – ako ja radim za HDZ posao najglasnijeg oporbenjaka u Vijeću, a HDZ sam kao takav ne želi biti nikakva oporba Vojku Obersnelu i SDP-u, kao što je pokazao svojom tromošću sve ove godine, onda ja tu nemam zaista što više raditi«, rekao je tom prilikom Burić našem kolegi.


Juraj Bukša (HNS)


Foto V. Karuza


Foto V. Karuza



Trenutno zaposlenje: Pomorska škola Bakar, profesor stručne grupe predmeta nautičkog smjera


Plaća: Oko 6.800 kuna


Ušteđevina: 1.700 eura


Dionice: 45 dionica HT-a


Kredit: Stambeni kredit, oko 3.300 kuna mjesečno do 2037. godine


Nekretnine: polovica etaže u stambenoj zgradi (druga polovca u vlasništvu supruge) ukupne površine 130 četvornih metara


Pokretnine: Renault Megane Grandtour


Bračno stanje, djeca: Oženjen, troje djece


Hobi: Filmovi te odlazak na utakmice NK Rijeke


Biografija:


Juraj Bukša rođen je 13. svibnja 1975. godine. Osnovnu školu završio je u Rijeci, a Pomorsku školu u Bakru. Na Pomorskom fakultetu u Rijeci diplomirao je 1999. godine, a doktorirao 2010. godine na temi upravljanja poslovno-tehnološkim rizicima. Kako sam kaže, nekoliko godina je plovio da bi se 2002. godine zaposlio u Lošinjskoj plovidbi Brodarstvo, gdje je obavljao poslove u komercijali i putničkom brodarstvu. U istom poduzeću kasnije je postao direktor kadrovskog sektora zaduženog za praćenje proračuna sektora te za praćenje razvoja kadrova zaposlenih na kopnu i pomoraca.


»Kao član Kolegija direktora u Lošinjskoj plovidbi aktivno sam sudjelovao u donošenju cijelog niza strateških i operativnih odluka u toj brodarskoj kompaniji te u izradi čitavog niza strateških i operativnih ugovora u pomorskom prometu. Paralelno s radom u Lošinjskoj plovidbi, pet godina obnašao sam funkciju ravnatelja u udruzi Short Sea Shipping Promoting Centre Croatia. Članovi udruge su svi relevantni poslovni subjekti iz Hrvatske koji se bave prometom i pomorstvom (luke, lučke uprave, brodari, Hrvatske željeznice, međunarodni otpremnici, pomorski agenti, cestovni prijevoznici itd.). Tijekom vođenja Short Sea Shipping Promoting Centre Croatia postao sam član European Shortsea Networka kao jedini član izvan Europske unije. U toj ulozi sudjelovao sam na većem broju projekata te sam prisustvovao brojnim konferencijama i sastancima«, kaže u svojoj biografiji HNS-ov kandidat.


Od 2013. godine zaposlen je kao profesor stručne grupe predmeta nautičkog smjera u Pomorskoj školi Bakar.


Autor je i koautor više desetaka znanstvenih radova i publikacije domaćih i međunarodnih studija i projekata.


Petra Mandić (Most)


Foto Damir Škomrlj


Foto Damir Škomrlj



Trenutno zaposlenje: Hrvatski sabor, predstojnica ureda predsjednika


Plaća: 14.400 kuna neto


Ušteđevina: 1.235 eura u vlasništvu supruga


Dionice: Nema


Kredit: Erste banka 109.500 kuna, mjesečni anuitet 2.230 kuna


Nekretnine: Nema


Pokretnine:


– Chevrolet Captiva iz 2012. godine u vlasništvu supruga procijenjene vrijednosti 95.000 kuna


– Iveco Turbo Daily iz 2005. godine u vlasništvu supruga procijenjene vrijednosti 45.000 kuna


– Gliser iz 1995. godine u vlasništvu supruga procijenjene vrijednosti 25.000 kuna


Bračno stanje, djeca: Udana, troje djece


Hobi: Pomaganje dobrotvornim udrugama koje se bave najpotrebitijima kao i osobama s invaliditetom, pjevanje, sviranje klavira


Biografija:


Petra Mandić rođena je 24. kolovoza 1982. godine. Osnovnu školu pohađala je u Opatiji, srednju u Pazinu te je završila Pravni fakultet u Zagrebu.


»Karijeru sam započela sudjelovanjem u vođenju obiteljske tvrtke od 2005. godine, radom u računovodstvu u manjem poduzeću, vođenjem ureda i vođenjem međunarodnih poslova jedne velike multinacionalne riječke tvrtke«, ističe Mostova kandidatkinja za gradonačelnicu Rijeke.


U Mostu se najprije bavila vođenjem pravnih poslova za cijelu stranku na nacionalnoj razini. Vodila je Mosotov ured u Rijeci i kampanju u osmoj izbornoj jedinici. Osim što je predstojnica ureda predsjednika Sabora, član je i Nadzornog odbora Mosta.


Danko Švorinić, kandidat Liste za Rijeku i Pametno



Trenutno zaposlenje: MD-Consilium d.o.o. za zastupanje u osiguranju, suvlasnik, voditelj regije Istra – Rijeka


Plaća: 5.000 kuna


Ušteđevina: fond PBZ euro novčani fond oko 20.000 kuna


Dionice: Nema


Kredit: Nema


Nekretnine:


– obiteljski stan površine 40 četvornih metara u Marčeljevoj Dragi


– šestina kuće na Dugom Otoku


Pokretnine: automobil VW Polo


Bračno stanje, djeca: Oženjen, sin 6 godina


Hobi: Trčanje, putovanja, čitanje povijesnih knjiga, šah


Biografija:


Danko Švorinić rođen je 1973. godine u Puli. U Rijeci živi od svoje pete godine, gdje završava gimnaziju te na Pomorskom fakultetu stječe zvanje diplomiranog inženjera pomorskog prometa. Suosnivač je i prvi predsjednik riječke podružnice Supekovog Pokreta za demokraciju i socijalnu pravdu te utemeljitelj udruge za promociju riječkog identiteta – Slobodna Država Rijeka. Osnivač je dva internet portala www.rijekadanas.com i www.forza-fiume.com. Suosnivač je i predsjednik Liste za Rijeku koju vodi posljednjih šest godina. U dva posljednja mandata bio je vijećnik u Gradskom vijeću Grada Rijeke. Urednik je knjiga »Rijeka nogometa« i »Rijeka za radoznale«.


»Poslije završetka fakulteta nekoliko godina radim kao časnik palube na brodovima trgovačke mornarice nakon čega prelazim u poduzetničke vode. Danas sam suvlasnik agencije za zastupanje u osiguranju MD-Consilium d.o.o. Oženjen sam i otac šestogodišnjaka«, kaže u svojoj kratkoj biografiji Švornić.


Andrej Briščik, kandidat Akcije mladih i Živog zida



Trenutno zaposlenje: Voditelj udruge Klub mladih Rijeka


Plaća: 2.546,59 kuna


Ušteđevina: Udio u fondovima čija vrijednost na dan 10. travnja 2017. iznosi 206.753,22 kuna (uplaćeno je 10.000 eura, inače nasljedstvo od djeda te 16.000 eura koji su akumulirani kroz obiteljsku stambenu štednju u periodu od deset godina.)


Dionice: Nema


Kredit: Nema


Nekretnine: Suvlasnik u udjelu od dvije trećine obiteljske kuće u Viškovu, 86 četvornih metara i 575 četvornih metara okućnice


– Vlasnik pašnjaka pored obiteljske kuće od 297 četvornih metara


Pokretnine:


– Osobni automobil Toyota Corolla 2.0. D4D, 85kW, 2006. godište


– Moped Kymco Vitality 2T, 50cc, 2007. godište


Bračno stanje, djeca: Neoženjen, nema djece


Hobi: Fotografija, planinarenje i trčanje


Biografija:


Andrej Briščik rođen je 1984. godine. Završio je Elektrotehničku školu, a dosad je, kako se može iščitati iz životopisa koji nam je dostavio, radio u marketingu, trgovini i organizaciji raznih događanja. Član je Gradskog vijeća još od 2005. godine i predsjednik Odbora za kulturu Grada Rijeke. Govori engleski i talijanski. Od 2013. godine vodi Klub mladih Rijeke.


Miroslav Živaković, nezavisni kandidat



Trenutno zaposlenje: Umirovljenik


Plaća: Odbija reći iznos mirovine


Ušteđevina: Ima


Dionice: Nema


Kredit: Nema


Nekretnine: Stan na Brajdi površine 50 četvornih metara


Pokretnine: Nema


Bračno stanje, djeca: Razveden, bez djece


Hobi: Povijest Rijeke


Biografija:


Miroslav Živaković rođen je 17. lipnja 1964. godine u Rijeci. Ima završen peti stupanj kemijskog obrazovanja i studirao je pravo. Dragovoljac je Domovinskog rata od 1991. do 1995. godine. Živaković navodi da je radio na radiju Porto Re te lokalnim televizijama – Kanalu Ri i RiTv-u. Uzor mu je gradonačelnik koji je vodio Rijeku prije više od 120 godina Giovanni de Ciotta.


Goran Sišak, nezavisna lista Građani za Rijeku



Trenutno zaposlenje: Referent za geodetske poslove u odjelu za urbanizam Grada Rijeke


Plaća: 5.400 kuna


Ušteđevina: Nema


Dionice: Nema


Kredit:


– Gotovinski kredit u Erste banci 29.000 eura


– Gotovinski kredit u PBZ-u 5.000 eura


Nekretnine: Četvrtina vlasništva stana od 32 četvornih metara na Rastočinama


Pokretnine:


– Renault Scenic 2004. godište, trenutna vrijednost oko 15.000 kuna


– Piaggio Vespa 200 ccm 2003. godište, trenutna vrijednost oko 5.000 kuna


Bračno stanje, djeca: Oženjen, otac sinova od 4 i 6 godina


Hobi: Volontiranje, istraživanje riječke povijesti Grada Rijeke, kolekcionarstvo, badminton


Biografija:


Goran Sišak ima srednju stručnu spremu i po struci je geodetski tehničar. Od 2006. godine do zaposlenja u gradskoj upravi 2011. godine gdje radi kao referent za geodetske poslove, bavio se, kako navodi, također svojom strukom, ali u privatnom sektoru. Sišak je aktivan član dvaju udruga: »Udruga 051« i »Staro Škurinje«. Skuplja predmete, fotografije i razglednice iz riječke prošlosti i želi pokrenuti nezavisni izvaninstitucialni muzej Grada Rijeke.


Milivoj Mićo Antolović, nezavisna lista Građani za Rijeku



Trenutno zaposlenje: Turistički vodič-freelancer s licencom za Kvarner, Istru i Liku, snimatelj na koncertima


Plaća: U sezoni oko 4.000 kuna


Ušteđevina: Nema


Dionice: Pliva 500 kuna


Objašnjenje: »Nisam htio prodavati kako bi Pliva ostala u vlasništvu naroda, a sad ne znam pliva li još ta Pliva«


Kredit: Nema


Nekretnine: stan 42 četvorna metra plus vrt od 100 četvornih metara


Pokretnine: Auto Mitsubishi Pajero Sport 2,5 iz 2003. godine


Opaska: Odličan. U gradu troši 15 litara. Klasična linija, najbolja, a ne ovi novi šminkerski zaobljeni terenci


Bračno stanje, djeca: Rastavljen, bez djece


Hobi: Spašavanje životinja, planinarenje, bicikl, nogomet, košarka, glazba (pretežno narodnjačka, folk i turbofolk), fotografija, urbanističko planiranje gradova i prostora, društveni aktivizam, potezanje za uši zločestih, Obi je moj hobi


Biografija:


Milivoj Mićo Antolović završio je Prvu hrvatsku riječku gimnaziju i suradnik je u razrednoj nastavi. Radio je kao ribar, u poljoprivredi i maloj brodogradnji. Navodi da je studirao medicinu i špediciju, no kako dodaje, nije mu se dopalo.