Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 2n
Sutra: 3° 3° 2n
27. veljače 2020.
Zajednički stav

Spremni plaćati troškove života liječnika, samo da Psihijatrijska bolnica ostane na Rabu

Foto H. Hodak
Foto H. Hodak
Autor:
Objavljeno: 3. kolovoz 2018. u 16:13 2018-08-03T16:13:51+02:00

Svima je cilj da bolnica na Rabu opstane i radi na dobrobit otoka i  županije, rekla je Marina Medarić

RIJEKA Zamjenica župana Marina Medarić održala je sastanak s gradonačelnikom Grada Raba Nikolom Grgurićem na temu Psihijatrijske bolnice Rab. Tom su prigodom izrekli zajednički stav da im je stalo da bolnica i dalje bude prisutna u životu grada Raba.
 
Zamjenica Medarić istaknula je zadovoljstvo da je i vodstvo Grada Raba  izrazilo nedvojbenu podršku razvojnim planovima i zajedničkim nastojanjima da se zadrži liječnička ekipa koja je prisutna u bolnici, ali i mladi liječnici koji dolaze na specijalizacije.

„Želja nam je da liječnici ostanu na Rabu, da bolnica uspješno funkcionira kao i do sada. Izrazili smo zajedničku spremnost subvencioniranja njihovih troškova života na Rabu. Svima je cilj da bolnica na Rabu opstane i radi na dobrobit otoka i  županije,“ zaključila je Medarić, a s njom se složio i gradonačelnik Grgurić.

Psihijatrijska bolnica Rab je zdravstvena ustanova koja obavlja djelatnost dijagnostike, liječenja, medicinske rehabilitacije, resocijalizacije i njege te osigurava boravak i prehranu bolesnika. Obavlja stacionarnu zdravstvenu zaštitu psihijatrijskih bolesnika, ovisnika, osoba s duševnim smetnjama, specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu iz područja psihijatrije, neurologije, interne medicine, uz pružanje zdravstvenih usluga iz područja fizikalne medicine i rehabilitacije i za cjelokupno stanovništvo otoka Raba, čime značajno doprinosi dostupnosti i kvaliteti zdravstvene zaštite otočnog stanovništva.

Također, u ustanovi se kontinuirano provodi stručno-istraživački rad iz područja psihijatrije  u cilju unapređenja zdravstvene zaštite i stručnog doprinosa struci.

Osim zdravstvenog i znanstvenog kapaciteta i potencijala, iznimno je važan značaj i uloga Psihijatrijske bolnice Rab kao pravnog subjekta neprivredne djelatnosti na otoku Rabu kao ustanove s najvećim brojem stalno zaposlenih djelatnika, njih 247.

U posljednjih 17 godina Županija je za rekonstruiranje i opremanje prostora i potrebnih pratećih sadržaja bolnice uložila više od 58 milijuna kuna, čemu treba pridodati i dodatnih gotovo 40 milijuna kuna koje je bolnica izdvojila iz vlastitih sredstava. Godišnja ulaganja samo na razini održavanja prostora i infrastrukture iznose oko 4 milijuna kuna.

Uz zamjenicu župana Marinu Medarić i gradonačelnika Grada Raba  Nikolu Grgurića, sastanku su prisustvovali  i zamjenik gradonačelnika Denis Deželjin te ravnateljica Bolnice Vesna Šendula Jengić i predsjednik Upravnog vijeća Marin Lazarić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.