Obilježili kraj škol

Spektaklom u parku Guvera učenici Glazbene škole I. M. Ronjgov predstavili projekt GuG

Portal Novilist.hr

Posebnost koncerta je u tome što su se učenici glazbene škole predstavili u novom ruhu

Posebnost koncerta je u tome što su se učenici glazbene škole predstavili u novom ruhu

Radi se o novom projektu glazbene škole pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije “Glazbena u Guveru! Večer filmske glazbe!”



U parku Guvernerove palače učenici Glazbene škole “Ivan Matetić Ronjgov” priredili su pravi glazbeni spektakl. Njihova večer filmske glazbe okupila je brojne Riječane koji su uživali u mladim glazbenim virtuozima i sjajnim pjevačima.


Radi se o novom projektu glazbene škole pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije “Glazbena u Guveru! Večer filmske glazbe!”


Posebnost koncerta je u tome što su se učenici glazbene škole predstavili u novom ruhu kao što je, primjerice novoosnovani Rock&Roll bend, izvodeći klasike filmskih hitova uz profesionalni razglas i rasvjetu. Publika je sjedila na travnjacima zahvaljujući Riviera dekoru koji je donirao jastučiće za tu priliku i time pomogao u ostvarenju ideje voditeljice projekta, profesorice Slađane Čolović.




Cilj koncerta bio je približiti glazbu što većem broju ljudi i pokazati da se popularne skladbe mogu svirati na klasičan način i da klasični glazbenici mogu svirati modernu glazbu, poručila je profesorica Čolović.


– Naši učenici i njihovi profesori ulažu jako puno vremena, ljubavi i dugogodišnjeg rada u svoju glazbu i zato je važno da razbijemo predrasudu da je klasična glazba uvijek ozbiljna, i da tu glazbu približimo svima, poručuju mladi glazbenici i njihovi mentori najavljujući da je ovo prvi korak, prvi koncert od mnogih koncerata koje će organizirati u suradnji s Pomorskim i povijesnim muzejom Hrvatskog primorja.


U projektu su sudjelovali učenici svih razreda osnovne i srednje glazbene škole: Dječji zbor 3.i.4.razreda osnovne škole pod vodstvom prof.Alke Kavre Calcine, Djevojački zbor SŠ pod vodstvom prof.Davora Juretića, harmonikaški orkestar pod vodstvom prof.Josipa Nemeta, Komorni ansambl prof.mentorice Anite Primorac (Dalia Cossetto, Isabella Valenčić,Alida Cossetto,Petra Zoretić, Marin Jurlina, Masimo Balczo, Saša Miljanović,Domagoj Živković), gitaristički kvartet ( Zelda Bašić, Imran Duraj, Ivan Jurlina, Slađana Čolović) pod vodstvom prof.Čolović, gudački kvartet prof.savjetnika Maura Šestana ( Dalia Cossetto, Lovro Bratonja, Isabella Valenčić, Alida Cossetto), solisti Lucija Stipanović, Sergej Božić, Romina Peti, Gordana Đekić (mentor: D.Juretić,prof.), Klara Srok i Antonija Frelih (mentorica Ivana Marčelja,prof.), harfistica Marta Ćiković ( Jasna Štiglić,prof.), Rene Borić (mandolina) i Zelda Bašić (gitara), bend ( Imran Duraj, Marko Leskovar, Ivor Lakić i Domagoj Živković) pod vodstvom prof.Čolović te voditeljice koncerta Leda Perić i Valnea Turković.



Fotografije i video materijal snimali su učenici Prirodoslovno- grafičke škole u Rijeci, smjer medijski tehničar.


Medijskim pokroviteljima projekta Novom listu, Kanalu Ri i Radio Korzu pridružili su se i svi regionalni portali i radijske postaje kojima organizatori zahvaljuju i najavljuju nastavak projekta sljedeće godine u isto vrijeme, na istom mjestu.


Bravo za sjajne mlade glazbenike i njihove mentore!