Edita Bukša

Šok zbog smrti omiljene profesorice, pregažene u Liburnijskoj: “Svima nam je suza kapnula”

Romana Crgol

Foto arhiva, Sergej Drechsler

Foto arhiva, Sergej Drechsler

Znali smo da je teško stradala u nesreći, ali nismo ovo očekivali. Svima nam je suza kapnula kada smo to čuli, rekao je jedan od učenika



RIJEKA Od posljedica prometne nesreće koja se dogodila u nedjelju u Liburnijskoj ulici na Kantridi, preminula je 50-godišnja profesorica engleskog jezika i povijesti Edita Bukša.


Podsjećamo, u nedjelju malo poslije podneva došlo je do prometne nesreće na Kantridi kada je 24-godišnji vozač cammeova taksija zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom te izletio izvan kolnika na pločnik.


Pritom je vozač oborio dvije pješakinje koje su se tijekom popodnevne šetnje kretale nogostupom u Liburnijskoj ulici.




Profesorica Bukša je od posljedica prometne nesreće nažalost u utorak preminula, dok se njezina sestra, 46-godišnjakinja još oporavlja u KBC-u Rijeka zbog zadobivenih lakših tjelesnih ozljeda.


Vijest o smrti profesorice engleskog jezika i povijesti Edite Bukša u Školi za primijenjenu umjetnost u Rijeci, gdje je, uz Tehničku školu također predavala, sa suzama je primljena među njezinim učenicima 2a i 2b razreda i kolegama profesorima, ali i među ostalim djelatnicima škole.


– Znali smo da je teško stradala u nesreći, ali nismo ovo očekivali. Svima nam je suza kapnula kada smo to čuli, rekao je jedan od učenika.


Učenici kažu da su jako voljeli engleski jezik i način na koji im je profesorica Bukša predavala jer im nikada nije bilo dosadno i puno su naučili. Škola za primijenjenu umjetnost u Rijeci razlikuje se od ostalih srednjih škola zbog malog broja učenika u razredu i specifičnosti održavanja nastave u umjetničkom okruženju.


– Kod nas u školi učenici imaju vrlo prisan odnos s profesorima. Profesorici Bukša voljela je ovdje raditi, a voljela su je i djeca, jer kada smo im rekli da je preminula mnogi su plakali. Mogu samo reći da je cijeli kolektiv škole kada je čuo za ovu vijest ostao u šoku, s tugom u glasu kazao nam je ravnatelj škole Damir Šegota.


Mladi 24-godišnji taksist sada će se suočiti s optužnicom za daleko teže kazneno djelo izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.


*Opširnije u tiskanom izdanju Novog lista