Dobra prilika

Sandale umjesto tri kave na Korzu: Trgovci finalno srezali cijene odjeće i obuće

Biljana Savić

Foto M. Gracin

Foto M. Gracin



RIJEKA Završna ljetna sniženja sezonske odjeće u riječkim trgovinama sudaraju se s jesensko-zimskom kolekcijom, što znači da je krajnje vrijeme kupiti ljetni artikal po iznimno niskoj cijeni. Rijetko tko sad skida cijene ljetne odjeće i obuće za 20 ili 30 posto; skoro pa tih simboličnih sniženja cijena ni nema. Cijene su srezane za 50 i 70 posto i to uglavnom vrijedi za kompletan asortiman. To se zove rasprodaja!


Kupiti sandale za 30 kuna zove se dobra rasprodaja. A toga u Rijeci ima. Točnije 29,70. Ili balerinke u Zari za 79 kuna, koje su prethodno koštale 200, također se zove rasprodaja. Ima i drastičnijih primjera – klasične crne ljetne salonke u Zari su sada 59 kuna, a tako nisko su spale s 250 kuna početne cijene. Još manje koštaju posljednji primjerci ljetnih košulja u Zari, dok su majice po 29 kuna. Ljubitelji »All star« tenisica, odnosno popularnih starki, i to onih novih, redizajniranih imaju jedinstvenu priliku kupiti ih po cijeni sniženoj za čak 70 posto u Office shoes. Tako umjesto 629 kuna one sada koštaju samo 188 kuna. Toga nema ni u Palmanovi ! Treba ih ugrabiti, ne birati boju, nego biti sretnik i naći svoj broj.


Stranci kupuju japanke i tenisice


– Imamo skoro sve brojeve, ali ne i za sve boje. Za crne i bijele imamo sve brojeve – kaže nam prodavačica Suzana i dodaje da ne koriste samo Riječani ove odlične cijene, već i stranci, no to smo vidjeli i sami, jer dućan je bio prepun stranaca koji su kupovali sve – od japanki do tenisica i sportskih cipela. Primjerice, brendirane japanke su sada samo 34 kune, a kožnate Lacoste tenisice, koje mogu poslužiti i kao casual cipele s cijene od 838 pale su na 335 kuna, dok su Gant tenisice prije rasprodaje koštale 458, a sada su 137 kuna.




– Oduševljena sam cijenama – kazala nam je Dora iz Rijeke koju smo zatekli u Office shoesu. Kupila je espadrile na popustu od 60 posto i sad koštaju 140 kuna.


– Cijene su stvarno prepovoljne, kupit ću još nešto – rekla nam je mlada Riječanka.


Larisa i Amir našli su puno artikala koji im se sviđaju, ali problem su brojevi.


– Nešto ćemo naći, puno je izbora, ali baš imamo peh da nema brojeva koje tražimo – rekli su nam.


Veličina glavni problem


Pitanje veličine i jest glavno pitanje završnog vala rasprodaje, jer često na rasprodaji budu upravo zadnje i jedine veličine nekog artikla, no to nije pravilo, već izuzetak ovogodišnje ljetne rasprodaje.


I Intimissimi je srezao cijene. I to drastično. Ili je sva stara kolekcija u pola cijene, ili je snižena za 70 posto, a izbora i brojeva još uvijek ima dovoljno, pa tako majice ovoga brenda sada ima i po cijeni manjoj od 50 kuna. Dobar šoping obavit će svatko tko uđe u Tezenis, i tamo se nova kolekcija našla u istom prostoru sa starom, koja je na sniženju od 50 do 70 posto. Kupaći kostimi su manje od 100 kuna, i to oba dijela, dakako, a razni odjevni predmeti nude se po principu 3 ili 2 različita komada za toliko i toliko kuna. Primjerice, dvije majice za 59 kuna i slično.


Rijekatekstil je u izloge već stavio novu jesensko-zimsku kolekciju, no u dućanima je rasprodaja ostatka ljetne odjeće po 50 do 70 posto.


Rasprodajama su se, dakako, priključili i riječki trgovački centri – ZTC i Tower centar i trgovci u oba centra nude popuste od 50 do 70 posto. Posljednji je trenutak kupiti za male novce bilo što ljetno, poslužit će, a nije loš osjećaj kad umjesto tri kave na Korzu kupiš sandale.