MAŠKARANA FEŠTA

Rijeka je plesala u ludom ritmu karnevala, Halubajski zvončari zaključili 37. Međunarodnu povorku

Portal Novilist.hr

Foto M. GRACIN

Foto M. GRACIN

U Međunarodnoj karnevalskoj povorci koja se s pravom naziva krunom karnevalskih svečanosti na Kvarneru, pa i šire, ove je godine učestvovalo 116 karnevalskih grupa s više od 11.000 sudionika



RIJEKA – Najluđa karnevalska Rijeka protutnjala je i profeštala riječkim Korzom, a u Međunarodnoj karnevalskoj povorci koja se s pravom naziva krunom karnevalskih svečanosti na Kvarneru, pa i šire, ove je godine učestvovalo 116 karnevalskih grupa s više od 11.000 sudionika.


Sve njih gledalo je više desetaka tisuća ljudi u središtu Rijeke, a tradicionalno su karnevalsku povorku kojoj je trebalo više od 8 sati da prođe cijelom rutom, zaključili Halubajski zvončari, čuvari maškarane tradicije na Kvarneru.





Tako je završena 37. po redu Međunarodna povorka Riječkog karnevala, koja je ove godine bila posebna po tome što je karneval sastavni dio programa Rijeka Europska prijestolnica kulture.


Snimio Damir ŠKOMRLJ


Snimio Damir ŠKOMRLJ



Pogubljen je i pust Riječkog karnevala Krešo Mići Štrajkić na najstrašniji mogući način, vezan i spaljen u Putničkoj luci, čime je izvršena presuda karnevalskog suda kojom je nesretni Krešo osuđen na smrt za sva nedjela počinjena u prošloj godini i sve nedaće koje su nas zadesile.


No, to naravno ne znači da se luda riječka maškarana noć i dalje ne nastavlja uz obilje lijepih želja, veselja i dobre zabave…