Oštra osuda

Riječki HDZ: Vrijeme Franje Butorca je prošlo i od njega se moraju ograditi u PGS-u i SDP-u

Damir Cupać

Josip Ostrogović, Lucian Vukelić i Kristjan Staničić, Foto: S. JEŽINA

Josip Ostrogović, Lucian Vukelić i Kristjan Staničić, Foto: S. JEŽINA

Nadam se da više ovakav politički diskurs i jezik ulice više nećemo slušati i nadamo se da će Franjo Butorac prestati klevetati sve one koji su glasovali protiv njega kao predsjednika Županijske skupštine, izjavio je Lucian Vukelić



RIJEKA Predsjednik riječkog HDZ-a Lucian Vukelić, dopredsjednik Josip Ostrogović i gradski vijećnik Kristjan Staničić pozvali su Darija Vasilića, Nikolu Ivaniša, Vojka Obersnela i Zlatka Komadinu da se javno ograde od, kako su ocijenili, od kleveta i seksističkih ispada Franje Butorca koji je prozvao gradsku vijećnicu HDZ-a Ivonu Milinović u reagiranju objavljenom u Novom listu.


– Način komunikacije Franje Butorca je monstruozan. On iznosi klevete i uvrede, počeo je s Ines Strenjom-Linić, nastavio s Dinkom Beakovićem i na kraju je izvrijeđao Ivonu Milinović. U nedostatku argumenata on ju je pokušao diskreditirati na temelju njezine mleadosti, poručivši joj da tek nakon što se bude bavila politikom 40 godina može s njom razgovarati.


Mi smo uvijek za sučeljavanje političkih ideja, ali smo protiv kleveta i diskreditiranja na osobnoj razini. Nevjerovatno je da našu gradsku vijećnicu naziva mlađahnom i upravo zbog takvih kakav je Franjo Butorac žene i mladi zaziru od politike. Upravo smo mi kao stranka na zadnjim izborima nastojali potaknuti uključivanje žena i mladih u političke procese i to se moglo vidjeti na našoj listi za Gradsko vijeće.




Nadam se da više ovakav politički diskurs i jezik ulice više nećemo slušati i nadamo se da će Franjo Butorac prestati klevetati sve one koji su glasovali protiv njega kao predsjednika Županijske skupštine, izjavio je Vukelić.


Ostrogović je kazao da su SDP i PGS napadali HDZ da ne poštuje prava žena.


– A oni odšute neprimjeren rječnik Franje Butorca, napade na dostojanstvo žene i mlade osobe, nakon seksističkih i primitivnih izjava. Puna su usta Obersnelu bila konzervativne revolucije i izmišljenih neprijatelja.


Očito je da su oni još uvijek u komunizmu i sude bez suda. Ta su vremena prošla i to su im i birači poručili jer više nemaju apsolutnu vlast u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji. Kao što je prošlo i vrijeme Franje Butorca.


Takvi kvazipolitičari morat će nešto početi raditi. A od PGS-a i SDP-a, odnosno njihovih čelnih ljudi – Darija Vasilića, Nikole Ivaniša, Vojka Obersnela i Zlatka Komadine, tražimo da se ograde od izjava Franje Butorca i da takav rječnik osude, kazao je Ostrogović.


I Kristjan Staničić ocijenio je da je istup Franje Butorca krajnje primitivan.


– To je ispod svake razine i mogu ga samo pitati je li ga sram što je izvrijeđao Ivonu, ali i ostale kolegice i kolege. Nadamo se da takve stvari neće prolaziti u Gradskom vijeću i da neće biti osobnih ispada i animoziteta, zaključio je Staničić.