Moj svet

Riječanki Dori Jadronja prvo mjesto na regionalnom likovnom natječaju za osobe s invaliditetom

Marinko Krmpotić

Dora Jadronja nagradu je primila u Beogradu

Dora Jadronja nagradu je primila u Beogradu

Zahvalnica je uručena Centru za autizam Rijeka za doprinos razvoju socijalne inkluzije, a bilo je i razgovora o mogućnosti da se izložba radova ovog literarnog natječaja postavi i u Rijeci



BEOGRAD – Riječanka Dora Jadronja uz članove svoje obitelji primila je u Beogradu nagradu za osvojeno prvo mjesto u likovnom natječaju »Moj svet« kojeg je organizirala »Srbija velikog srca«, Humanitarna organizacija za regionalnu podršku osobama s invaliditetom.


Dodjela je organizirana uz kafiću »Zvuci srca« u kojem većinu poslova rade osobe s lakšim invaliditetom, a Dori ju je uručila Jelena Marković, predsjednica udruge »Srbija velikog srca«.


Dora, koja prvo mjesto dijeli sa Jelenom Vupković iz Danilovgrada, nagrađena je diplomom, majicom i besplatnim jednotjednim smještajem za cijelu obitelj i to u okviru projektu »Iznajmljivači velikog srca Srbije« kojeg spomenuta humanitarna udruga provodi za potrebe obitelji čiji su članovi osobe s invaliditetom, malignim ili rijetkim bolestima s područja cijele bivše Jugoslavije.




Uz Doru posebna nagrada, točnije Zahvalnica, uručena je i Centru za autizam Rijeka za doprinos razvoju socijalne inkluzije, a bilo je i razgovora o mogućnosti da se izložba radova ovog literarnog natječaja postavi i u Rijeci i to u jesen ove godine.


Naime, cilj ovog natječaja je širenje spoznaje o mogućnostima poboljšanja života osoba s invaliditetom pa je jedna od ideja i postavljanje izložbi u gradovima i sredinama iz kojih dolaze sudionici natječaja, a na svakoj od njih sudjelovali bi i svi sudionici natječaja s njihovim obiteljima.


Upravo stroga drugog dana druženja u Beogradu razgovaralo se na temu »Dostignuća, izazovi i suradnja u regionu« pri čemu je zaključeno kako se svi invalidi suočavaju sa sličnim poteškoćama, a to znači da se zajednički može raditi na poboljšanju.