Od 2008.

Rekordni rezultati za 10. rođendan Turističke zajednice Viškova

Portal Novilist.hr

panorama Viškova

panorama Viškova

S ostvarenih 3.645 dolazaka i 20.541 noćenjem s prosječnim trajanjem boravka od 6 dana vidljivo je kako razvoj turizma u Viškovu ide u pravom smjeru, ističe Marina Jurić



VIŠKOVO Turistička zajednica Općine Viškovo prigodnim programom obilježila je 10. godina od njena osnivanja. Na redovnom zasjedanju Skupštine usvojeno je Izvješće Nadzornog odbora Turističke zajednice Viškovo, donesen je Financijski plan i program rada za 2019. godinu te su spomenuti izrazito dobri turistički rezultati u 2018. godini.


Turistička zajednica Općine Viškovo tom je prigodom obilježila i 10. godina od osnivačke Skupštine koja je održana 1. prosinca 2008. godine. Na osnivačkoj Skupštini za predsjednicu Turističke zajednice jednoglasno je izabrana Sanja Udović, sadašnja općinska načelnica, koja je prepoznala važnost osnivanja Turističke zajednice Općine Viškovo i inicirala njeno osnivanje. Na Skupštini su također jednoglasno izabrani članovi Turističkog vijeća. S aktivnim radom i djelovanjem ured Turističke zajednice započeo je početkom 2010. godine u cilju unapređivanja postojeće turističke ponude, iniciranja nove te zaštite i vrednovanja turističkih potencijala na području Općine Viškovo.


Program obilježavanja obljetnice osnutka započela je načelnica Općine Viškovo Sanja Udović prigodnim govorom u kojem je, među ostalim, zahvalila svim dosadašnjim članovima tijela turističke zajednice i brojnim ustanovama i udrugama koje djeluju na području Općine Viškovo bez čije potpore i suradnje s Općinom i Turističkom zajednicom ne bi bilo mnogobrojnih projekata i manifestacija. Govor je završen u nadi kako će ulaganja u kvalitetu i pripremljeni infrastrukturni projekti čija se realizacija očekuje doprinijeti poboljšanju kvalitete života mještana , a time i poboljšanju uvjeta za kvalitetnije turističke proizvode i sadržaje.




Direktorica Turističke zajednice Općine Viškovo Marina Jurić prezentacijom je sažela 10. godina djelovanja i aktivnosti kao i turističke rezultate koji su pokazatelj pravog smjera u kojem ide razvoj turizma u Viškovu. Postavljanje smeđe signalizacije, izrađeni prvi promidžbeni materijali i karta, uređenje odmorišta Kapitovac, kao i vidikovca i galerije na Lončevoj griži, označavanje ophoda Halubajskih zvončara QR kodovima i interpretacijskim tabelama, mogućnost korištenja sustava javnih bicikli HALUbike, manifestacije kao što su Pust i Halubajski karneval, Majevica, Matejna, Šterne-izvor života, Prošeći se s manun po zvončarskeh puteh učinili su Viškovo zanimljivijom i privlačnijom destinacijom.


Tome u prilog govori i statistika koja pokazuje rekordne rezultate. Sa 53 pružatelja ugostiteljskih usluga u domaćinstvu i 3 d.o.o. u 2018. godini, koji raspolažu s ukupno 266 kreveta, te do 30.11.2018. ostvarenih 3 645 dolazaka i 20 541 noćenjem s prosječnim trajanjem boravka od 6 dana vidljivo je kako razvoj turizma u Viškovu ide u pravom smjeru, ističe Marina Jurić. Kao zaključak naglašena je potreba isticanja komparativnih prednosti kroz održivi razvoj i odgovorni turizam kako bi se daljnje unaprijedila kvaliteta života mještana Viškova uz istovremeno stvaranje prilika za razvoj turističkih kapaciteta i projekata.