Počela sanacija

Raskrižje u centru Saršona postaje kružno

Biljana Savić

Procijenjena vrijednost radova iznosi dva milijuna kuna s PDV-om, a radove izvodi tvrtka L.E.-M.I.L. d.o.o. Ozalj. Radove zajednički financiraju Općina Viškovo i Županijska uprava za ceste



VIŠKOVO Počela je sanacija raskrižja u centru Saršona kojom će raskrižje biti formirano kao kružno. Sanacija također obuhvaća pješačke nogostupe s prijelazima, upojni bunar s oborinskom odvodnjom, novu horizontalnu i vertikalnu signalizaciju, dodatna rasvjetna tijela, dva nova autobusna ugibališta, rekonstrukciju dijela vodovodnih instalacija, a također će biti uklonjen spomenik i sprave za igru djece.


Procijenjena vrijednost radova iznosi 2.000.000,00 kuna s PDV-om, a radove izvodi tvrtka L.E.-M.I.L. d.o.o. Ozalj. Radove zajednički financiraju Općina Viškovo i Županijska uprava za ceste.


Tijekom izvođenja radova na snazi će biti privremena regulacija prometa u sklopu koje će biti izmještena autobusna stajališta. Tako se stajalište Saršoni iz Garića izmješta na privremenu lokaciju oko 50 metara prije postojeće stanice, stajalište Saršoni izmješta se na privremenu lokaciju oko 50 metara poslije postojeće stanice, a stajalište iz Saršona za Gariće izmješta se na privremenu lokaciju oko 100 metara prije postojeće stanice. Privremena stajališta bit će označena stajališnom oznakama, a svi sudionici u prometu mole se da se pridržavaju privremene prometne regulacije za vrijeme izvođenja radova.




Paralelno s radovima na kružnom raskrižju započeli su radovi na uređenju javne površine u centru Saršona koji obuhvaćaju prostor oko zgrade vijećnice, kojima će biti uklonjen dio zida oko zgrade s ciljem otvaranja prostora prema novoj stanici i nogostupu.


U sklopu tih radova bit će izgrađene stepenice uz zgradu vijećnice i uređena nova lokacija za spomenik koji se izmješta iz postojećeg raskrižja. Ugovorena vrijednost radova iznosi 521.737,50 kuna s PDV-om. Radove izvodi tvrtka MARČIĆ-GRADNJA d.o.o. Viškovo, a rok završetka je 80 radnih dana. Radove uređenja javne površine financira Općina Viškovo.