Narančasti na 87.6 na novoj adresi

Radio Trsat sada “stanuje“ na vrhu Novog lista

Bojana Perhat

Promjena adrese neće utjecati na programsku koncepciju. Glavninu programa i dalje će činiti glazba, objasnio je direktor Alen Fućak



RIJEKA Radio Trsat od nedjelje stanuje na novoj adresi. Uredi koji su do sada bili smješteni na Brajdi, u neposrednoj blizini Gradskog kazališta lutaka, preseljeni su na novu lokaciju – deveti kat stare zgrade Novoga lista. Na mjestu gdje je nekada bila terasa-restoran, potom kuhinja, fotoslužba i prvi portal riječkih novina, sada »vrišti« prepoznatljiva narančasta boja, jedan od zaštitnih znakova radija Trsat koji se emitira na 87.6 megaherca. Istina, kabeli, kutije i raznorazna tehnička pomagala za vrijeme naše posjete još uvijek nisu bili postavljeni, jer tridesetak »Trsaćana« na čelu s direktorom Alenom Fućkom u »neboderu« su tek nekoliko dana, a s obzirom da je s Novim listom sklopljeno strateško partnerstvo, otvaraju se i brojne prilike za suradnju. 


 – Neke ćemo sadržaje sigurno zajednički obrađivati, a zajednički ćemo djelovati i na medijskom tržištu. Dobili smo bolje prostore nego što smo imali, rekao je Alen Fućak, dok se iz redakcije moglo čuti kako će uskoro tu biti prava »promenada«. Kako god bilo, promjena adrese neće naravno, utjecati na programsku koncepciju. Slušanost radija i dalje je prilično dobra, tvrdi on, stoga pravih razloga za nekim »rezovima« niti nema. U malo više od pet godina emitiranja, Radio Trsat na području grada Rijeke postao je vrlo slušan i prepoznatljiv. Osim po narančastoj boji, tu su emisije, voditelji i dakako, nezaobilazni humoristični jinglovi. 


 – Svaki kotačić je važan. Glavninu radijskog programa čini glazba koju u cijelom procesu smatram iznimno bitnom. Je li i najvažnija, to doista ne znam. Kako god bilo, za radijski spot i najbolji radijski jingle nagrađivani smo i na FESTO-u, a ako je u našem programu išta prepoznatljivo, tada su to sigurno jinglovi i voditelji. Uz informativne, najveću slušanost imaju glazbene emisije poput Freestyle Radio Showa i Smeđeg Šećera. Dobar smo tim i zbog toga smo u kratko vrijeme uspjeli postići zapaženi uspjeh, kazao je direktor Radija Trsat.