Cijenjena konvencija

RIJEKA TATTOO EXPO U Kostrenu stiže najveći broj artista i majstora dosad

Ivana Kocijan

Foto Ivica Tomić

Foto Ivica Tomić

Kao posebnost ovogodišnje konvencije, osim najvećeg broja tattoo artista, ističe se i dosad najveći broj nagrada, njih čak 40. U nedjelju će biti dodijeljena i nagrada Best of Show, odnosno nagradit će se najbolja tetovaža cijele konvencije



RIJEKA – Deveti Rijeka Tattoo Expo, najveća tattoo konvencija u regiji, u Sportskoj dvorani Kostrena od sutra do nedjelje ugostit će 105 renomiranih tattoo majstora koji će se natjecati u 13 kategorija i boriti za čak 40 nagrada.


– Ove godine dolazi nam najveći broj tattoo artista do sada. Svake godine nadmašujemo prethodnu. A bilo bi ih i više, međutim fizičkim smo prostorom ograničeni, odnosno ovo je maksimum kapacitet Sportske dvorane Kostrena.


Postoji čak i lista čekanja od nekih desetak studija što bi bilo oko 15 artista koje nažalost nismo mogli ugostiti… Ovogodišnja ekipa dolazi nam iz Srbije, Bosne, Crne Gore, dakako Hrvatske, Njemačke, Makedonije, Slovenije, Švedske, Belgije, a prvi puta i Velike Britanije, kaže jedna od organizatorica Mia Mohorić.


Popratni program




Kao posebnost ovogodišnje konvencije, osim najvećeg broja tattoo artista, ističe se i dosad najveći broj nagrada, čak njih 40.


– Svakoga dana artisti će se natjecati u 4 kategorije od kojih svaka nosi 3 mjesta, a pobjednici, odnosno prva mjesta tih kategorija natječu se za najbolju tetovažu dana (petak, subota i nedjelja). U nedjelju će biti dodijeljena i nagrada Best of Show, odnosno nagradit će se najbolja tetovaža cijele konvencije.


Ove godine nagrade je specijalno za Rijeka Tattoo Expo izradio tim OTM Tattoo Parlour shopa iz Banja Luke, dugogodišnji sudionici naše konvencije. Izdvojila bih i da prvi put imamo i značajno bogatiji izložbeni kutak: u dvorani ćete imati priliku kupiti rukotvorine tridesetak izlagača.


Uistinu smo ponosni na toliki odaziv na raspisani poziv i vjerujemo da će ovo biti još jedan bonus konvencije. Svoje će tijelo moći ukrasiti i oni koji ne žele trajnu tetovažu pa će tako posjetiteljima u ponudi biti ocrtavanje kanom ili pak oslikavanje lica, a sva tri dana bit će aktivan i Beauty Corner gdje će se pružati razne kozmetičke usluge i izraditi »afro« pletenice, otkrila je Mohorić.


Priprema se i bogat popratni program koji je jako bitan jer nudi dodatan sadržaj posjetiteljima.


– Osim u izuzetnim radovima na koži, moći će uživati u nastupima plesnih skupina, natjecati se u Potrazi za blagom te osvojiti vrijedne nagrade, slušati izvrsnu glazbu za koju je zadužena super ekipa Radio Rože, a posebnost je da će muziku puštati s gramofonskih ploča.


Tu je ponovno i nedjelja kao obiteljski dan kada će nastupati Vatrene riječke mažoretkinje te mađioničar Andrej Škedl, a u tijeku su prijave i za dvije dječje radionice. Tu je i sada već neizostavno natjecanje za najgoru tetovažu koja će biti nagrađena tretmanima laserskog uklanjanja, a koje poklanja Ghost Laser Tattoo Removal, dodala je.


Prvi fotonatječaj


Atraktivna novost je subotnje natjecanje u Cosplayu.


– Ovo je druga godina da uspješno surađujemo s udrugom 3. zmaj koja je organizator Rikona i zajedničkim smo snagama došli na ideju da održimo Cosplay reviju na Rijeka Tatto Expu jer zašto ne (smijeh). Činilo nam se zgodno da se nakon Rikona cosplejerima pruži još jedna prilika da pokažu svoje kostime.


A onda smo stvar još začinili na način da smo u subotu ubacili u tattoo natjecanje kategoriju Fantasy koja se izvrsno nadopunjuje s cosplay kostimima odnosno tom tematikom. Jako cijenimo suradnje koje ostvarujemo s ostalim riječkim udrugama i lijepo je vidjeti kada se međusobno podupiremo kao što je i ovo dobar primjer, rekla je Mohorić.


Rijeka Tattoo Expo ove godine prvi put raspisuje fotonatječaj za najbolju fotografiju sa 9. Rijeka Tattoo Expo. Prijaviti mogu svi – amateri i profesionalci, a uvjet je da fotografija bude snimljena isključivo na 9. Rijeka Tattoo Expu.


– Natječaj je objavljen na našoj internetskoj stranici te društvenim mrežama, a prijave su do 31. prosinca. A ono što slijedi nakon toga, osim izbora najbolje fotografije i nagrađivanja iste, ostat će mala tajna… Naime ovo je mali intro u sljedeću godinu kada je naš jubilej i kada pripremamo nekoliko iznenađenja, otkrila je Mohorić.


Humanitarna nota


Svake godine u sklopu konvencije organizira se humanitarna akcija, a ove godine sav iznos prikupljen donacijama bit će doniran za kupnju knjiga za školsku knjižnicu OŠ Kostrena i to knjiga potrebnih za lektiru prema novom kurikulumu.


– Na svaku akciju doniranja koju smo do sada organizirali reakcije su bile izuzetno dobre, kao i odaziv, odnosno prikupljeni iznosi. Za sada se čini da će tako biti i ove godine. Da, malo je specifična namjena, ali smatramo da je ideja odlična jer je za djecu i jer je za edukativne svrhe.


Akcija se kao i proteklih godina organizira u suradnju s našim domaćinima Općinom Kostrena, TZ Općine Kostrena, KD Kostrena, a prvi nam se put ove godine pridružuje i muški frizerski salon Wolf koji će tijekom konvencije uređivati vaše brade i kosu.


Istaknula bih da će ekipa salona Wolf cjelokupni iznos donirati za ovu svrhu i to je uistinu hvale vrijedna gesta. A osim uređenjem brade ili kose, donirati se može i jednostavnim ubacivanjem koje kune u donacijske kutije koje će biti izložene u prostoru dvorane.


Uz ovo ima još jedna super priča, a to je da ćemo prikazati film »Gurati naprijed«, priču o super košarkaškoj ekipi košarke u kolicima Kostrena. Uz to, nekolicina naših tattoo artista sudionika ocrtavat će njihova kolica raznim željenim motivima, zaključila je Mohorić.


Ulaznice za 9. Rijeka Tattoo Expo bit će moguće kupiti isključivo na ulazu u Sportsku dvoranu Kostrena. Cijena jednodnevne ulaznice iznosi 30 kuna, a cijena trodnevne 50 kuna. Ulaz se otvara u petak u 12 sati, a u subotu i nedjelju u 10 sati.