Rally

Puknuti maškarani oktanci danas voze od Halubja do Liburnije. Pogledajte kako to izgleda

Portal Novilist.hr

Foto Ivica Tomić

Foto Ivica Tomić

Autoklub RI autosport danas je desetu godinu za redom, upriličio dojmljivu i specifičnu međunarodnu karnevalsko-turističko-sportsku manifestaciju j



KASTAV Poznati kao ljubitelji i redoviti participatori kulturnih manifestacija karnevala i maškara, sportski zanesenjaci riječkog autokluba ”RI autosport”, desetu godinu zaredom organiziraju međunarodnu karnevalsko – turističko – sportsku manifestaciju ”10. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2019.”


Tradicijski običaji ponovo zaokupljaju pažnju svih koji drže do maškara i karnevala na širem području Kvarnera. Podizanjem pusta u malim mjestima kvarnerskog zaleđa, oglašuju se i zvona, a niti oktanski zaljubljenici ovih dana ne miruju.


Početak svake kalendarske godine, poslije višednevnih blagdana s prekidima, obilježava novo karnevalsko ludilo.




Autoklub RI autosport danas je desetu godinu za redom, upriličio dojmljivu i specifičnu međunarodnu karnevalsko-turističko-sportsku manifestaciju jedinstvena imena „10. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2019.“.


Okupljanje sudionika bilo je ujutro u Viškovu na parkiralištu „Milihovo“ gdje se vozio i prvi ispit spretnosti. Kolona puknutih oktanaca potom je nastavila prema Kastvu, gdje su maštovita vozila mogli razgledati građani te se ujedno podružiti s “puknutim” vozačima.


Drugi je ispit u centru Matulja, ispod osnovne škole. Clj i završno proglašenje s brojnim nagradama, za sportske rezultate i maškarane dojmove, je u Opatiji na kupalištu Slatina oko 15 sati.