Investicija

Proširuje se groblje Viškovo, izvođač jutros počeo s radovima

Portal Novilist.hr

Foto Općina Viškovo

Foto Općina Viškovo



Počeli radovi na proširenju groblja Viškovo


VIŠKOVO Realizacija još jednog kapitalnog projekta u Viškovu danas je i fizički počela. U jutarnjim satima u posao je uveden izvođač radova – tvrtka MDK Građevinar. Riječ je o izgradnji 3. faze groblja Viškovo čijom će se realizacijom dobiti 143 nova ukopna mjesta i 120 grobnih niša.


Ugovorena vrijednost radova je 4.670.876,85 kn bez PDV-a. Radovi na proširenju mjesnog groblja Viškovo obuhvaćaju izgradnju dvaju polja s grobnim mjestima u zemlji, pet blokova niša, oborinsku odvodnju, javnu rasvjetu, uređenje pješačkih staza te središnjeg trga novog dijela groblja.




Rok za izvođenje je 150 kalendarskih dana pa bi prema dinamičkom planu trebali završiti u srpnju ove godine. Radovi se izvode na mjesnom groblju Viškovu na kojem se obavljaju ukopi.


Izvođač radova je posebno dužan sve radove izvoditi s posebnom pažnjom i pijetetom prema mjestu izvođenja radova te u svemu poštovati komunalni red na groblju i mjesne običaje.


Osim toga, obvezan je jedan sat prije i jedan sat nakon završetka pogreba i drugih događanja na groblju, zaustaviti radove.